Arhivă

Aquacaraș mereu la timpul potrivit!

Sâmbătă, 15 august 2020. a fost pericol de inundații!
După ora 17.00, Aquacaraș, alături de Primăria Reșița s-au mobilizat pentru a reuși să deblocheze colectoarele din rețeaua pluvială a Reșiței iar, acolo unde s-a impus( în pasaje și zonele joase) a fost aduse și vidanjele , dar și  pompele pentru descongestionarea rapidă .

     La ora 20:07 Stația de Pompare Moroasa I, a rămas nealimentată cu energie electrică, iar  utilizatorii din microcartierul Moroasa I și partea superioară a Centrului Civic nu au resimțit, nici-măcar, o diminuare a presiunii pe rețea!  S-a  manevrat vanele ce controlează inelele adiacente, din proximitate și s-a  diminuat dirijarea pe Bazinul de retenție Moroasa I. Asta a fost soluția de avarie până la reluarea alimentării cu energie electrică.

        La ora 23:30 furnizorul de energie, transmitea mesajul că , linia de medie ce alimenta zona, nu poate fi pus in funcțiune până luni!
Așadar , la ora 23.35, directorul S.C.Aquacaraș S.A.  a contactat   Președintele Cons. Județean și pe Prefectul Județului pentru a ajuta  în găsirea unei soluții pentru reluarea alimentării cu energie electrică a pompelor respective. Exista pericolul iminent ca, reșițenii din Moroasa I și zona centrală de case să rămână fără alimentare cu apă.

     Demersurile Prefectului, pe-de-o-parte ale Președintelui Cons. Județean, pe-de-alta au dat rezultate: Măria-sa, furnizorul de ”aur-pe-cablu” a reușit să  mute pe o altă linie și să reia furnizarea ”curentului” la 02.20. S-a  reușit să se ocolească un posibil motiv de supra-iritare( pe bună-dreptate) a unei mari părți a locuitorilor Reșiței.

    Duminică ora 19.00 a căzut  și linia de rezervă.  Imediat, a fost  reluăm demersul către Prefect și la ora 21.45 s-a găsit  o altă soluție de criză și problema a fost rezovată.

  ”Adresăm mulțumirile noastre,  pentru Silviu Hurduzeu și în egală măsură pentru Cristi Gâfu. Fără implicare a dânșilor, am fi avut, cert, probleme deosebite în asigurarea alimentării cu apă unei părți a Municipiului Reșița.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts