Şapte judeţe din România au fost introduse de autorităţile germane pe lista zonelor de risc în răspândirea infecţiei cu virusul COVID-19.  Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş au intrat pe această listă, ceea ce înseamnă că persoanele care intră în ţară din aceste zone, indiferent de cetăţenie, trebuie să prezinte test negativ de coronavirus, făcut cu cel mult 48 de ore înainte, sau să fie de acord cu testarea, în cel mult 72 de ore. În caz contrar, autorităţile germane le pot refuza intrarea în ţară.

”În cursul serii zilei de 7 august, autorităţile Republicii Federale Germania au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul german ca urmare a actualizării listei „zonelor de risc“. Urmare noilor decizii adoptate, şapte judeţe din România: Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş au fost incluse pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 7 august”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră pe teritoriul german venind dintr-o zonă de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19,  efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării gratuite pentru infecţia cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea în Germania.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autorităţile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, autorităţile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolarii la domiciliu. Indiferent de opţiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc. Măsura auto-izolarii la domiciul nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48  de ore înaintea sosirii în Germania. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii, se va dispune măsura auto-izolarii până la primirea rezultatului testului.  De asemenea, persoanele care intră în Germania venind dintr-o zonă de risc sunt obligate să completeze un aşa-numit formular de localizare care uşurează munca autorităţilor germane, dacă se impune desfăşurarea unei anchete epidemiologice.

sursa: News.ro

Leave a reply