Campioanele Caraş-Severinului şi Timişului, promovate în Liga a III-a! Progresul Ezeriş a câştigat pe teren, Avântul Periam n-a mai avut adversare la baraj

Campioanele Caraş-Severinului şi Timişului, promovate în Liga a III-a!  Progresul Ezeriş a câştigat pe teren, Avântul Periam n-a mai avut adversare la baraj

9 august a fost ziua decisivă a turneelor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. În prima minigrupă a Regiunii 4 Vest, Progresul Ezeriş, campioana Caraş-Severinului, şi Ştiinţa Turceni, fruntaşa din Gorj, s-au înfruntat pentru un loc în eşalonul trei. Pentru a promova, Progresul Ezeriş avea neapărat nevoie de victorie — şi a obţinut-o fără probleme, la scor de neprezentare. Tabela s-a modificat prima oară în minutul 27, când Alexandru Rusnac l-a învins pentru prima oară pe goalkeeperul gorjean. Minutul 53 a adus şi golul doi: Alexandru Avramovici a scăpat singur spre poartă, l-a păcălit şi pe goalkeeperul advers şi a marcat în poarta goală. Acelaşi Avramovici a reuşit dubla în minutul 79, majorând la 3-0 avantajul campioanei cărăşene. Tabela nu s-a mai modificat până la final, iar Progresul Ezeriş şi-a trecut în palmares o victorie clară şi o promovare pe deplin meritată. În clasamentul final al minigrupei, Progresul a ocupat prima poziţie, cu patru puncte.

„Băieții cred că merită felicitările, s-a văzut de-a lungul jocului că ne-am dorit foarte mult şi cred că ne-a ieșit un joc bun. Adversarul  l-am considerat mai puternic, cred că a fost unul puternic, dar noi am fost mai buni astăzi. Ei veneau după o victorie confortabilă, dar cred că echipa noastră a jucat exact ce trebuie. Mă bucur că am arătat bine. Noi ne dorim să jucăm în Liga a III-a, să onorăm această promovare,  însă așteptăm acum și decizia autorităților. Pentru Liga a III-a am muncit și vrem să arătăm bine acolo. Se pare că acest teren de la Hunedoara ne-a purtat noroc și mă bucur că ne-a ieșit așa cum ne-am propus”, a spus la final Adrian Enășescu, antrenorul echipei Progresul Ezeriș.

„Aşa cum am promis, am făcut tot ce a ţinut de noi pentru a promova. Am vrea să mulţumim Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin pentru susţinerea acordată, conducerii noastre şi băieţilor, pentru performanţa de a duce o echipa din Caraş în Liga 3. Cum am mai spus, am fost convins că până la urmă echipa mai bună va promova”, a declarat la rândul său preşedintele clubului ACS Progresul Ezeriş, Cristian Şodâncă.

Cu trei puncte în cont, Ştiinţa Turceni ocupă locul doi în această minigrupă, şi poate spera şi ea la promovare, întrucât cele mai bune 7 ocupante ale poziţiilor secunde pot beneficia de eventuale retrageri din Liga a III-a. Pe ultimul loc se află Victoria Zăbrani, campioana Aradului, care a rămas cu un punct.

În cealaltă minigrupă a Regiunii 4 Vest nu s-a mai jucat, iar campioana timişeană Avântul Periam a promovat la masa verde. Pentru că judeţul Mehedinţi nu şi-a desemnat reprezentanta la baraj,  gruparea din Periam ar fi trebuit să-şi dispute promovarea cu Jiul Petroşani, campioana din Hunedoara, dar partida nu a mai avut loc, deoarece în tabăra Jiului a fost depistat un caz de COVID-19.

foto: Miruna Mihancea

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )