Arhivă

Turnee de sală în handbalul românesc? Federaţia se inspiră din NBA

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, i-a chemat în şedinţă pe oficialii grupărilor din Ligile Naționale, pentru o nouă discuţie despre viitorul sezon competițional. Startul campionatului 2020-2021 ar fi trebuit să se dea la 19 august, în Liga Zimbrilor, şi pe 27 august în Liga Florilor, dar evoluţia nefavorabilă a pandemiei îi obligă pe diriguitorii din handbalul românesc să regândească programul competiţional. În condiţiile în care echipele nu pot disputa nici măcar meciuri amicale în această perioadă, e aproape sigur că întrecerile nu vor putea începe la datele menţionate. Mai mult decât atât, Alexandru Dedu lansează o propunere inedită: tot turul să se desfășoare sub forma unui turneu, sau a două turnee de sală, pe parcursul a 45 de zile! Sistemul propus e inspirat din modelul adoptat şi aplicat, chiar în aceste zile, în baschetul profesionist american, adică toate cluburile să fie cantonate în același oraș, iar echipele, antrenorii, arbitrii şi oficialii să nu intre în contact cu persoane din afara fenomenului pe parcursul turneului.

Propunerea nu a fost respinsă de conducătorii mai multor cluburi din handbalul românesc, dar discuţiile au scos în evidenţă şi multe detalii care vor trebui rezolvate, dacă se va adopta acest nou sistem. Între altele, este vorba despre cantonamentele care trebuie organizate, sau despre posibilităţile de refacere şi antrenament care vor trebui asigurate participantelor pe parcursul unei asemenea competiţii. O variantă propusă de echipe a fost disputarea turului în cadrul  a trei turnee de câte cinci etape, fiecare turneu urmând să dureze 15 zile.

Concluziile formulate după şedinţele cu oficialii din Liga Zimbrilor şi Liga Florilor ar urma să stea la baza unui plan pe care Alexandru Dedu intenţionează să-l prezinte vineri ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

foto: Dinamo Bucuresti Handbal Club

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts