Arhivă

Antrenamente, da, amicale, ba! Handbaliştii de la CSM Reşiţa riscă să înceapă campionatul fără să fi jucat vreun meci-test

După aproape o lună de la reunire, handbaliştii reşiţeni n-au jucat niciunul dintre meciurile amicale cuprinse în programul precompetiţional. Motivul: măsurile preventive impuse pentru disputarea jocurilor în sală. Protocoalele sunt greu de respectat, şi nimeni nu vrea să rişte, spune Bojan Butulija, antrenorul echipei CSM Reşiţa.

“Ne pregătim atât la sala de forţă, cât şi în Polivalentă, cu mingea, şi aşteptăm deciziile: ce avem voie, ce nu avem voie, dacă jucăm sau nu jucăm. Au picat şi meciurile amicale pe care le aveam în program. Ar fi trebuit să începem după două săptămâni de antrenament cu două meciuri mai uşoare, contra unei echipe din Liga a II-a. Apoi, aveam programate două partide cu Timişoara, în zilele de 24 şi 25 iulie. De asemenea, programasem două meciuri amicale cu maghiarii de la Oroshaza, dar m-a sunat antrenorul lor, care este prietenul meu, şi m-a anunţat că partidele au fost anulate de ei, din cauza situaţiei cu virusul COVID; din păcate, nu am reuşit să concretizăm nimic din acest plan, pentru că e o situaţie foarte complicată, trebuie făcute teste, iar testele costă. În plus, nici nu prea avem voie, iar noi nu vrem să păcălim pe nimeni. Legea spune că inclusiv la antrenament trebuie să fim două grupe de câte 10; atunci, chiar dacă toţi avem testul COVID, cum am putea juca un amical, când pe fiecare bancă tehnică se află aproape 20 de persoane? Înseamnă că în sală am fi cel puţin 40 de persoane, plus arbitrii. Sincer, nu ştiu ce să vă spun. Între noi, am mai lucrat 3 contra 3 sau 4 contra 4, precum şi puţină tactică, lucruri pe care putem să le pregătim în aceste condiţii. Sperăm să jucăm totuşi câteva amicale înaintea începerii campionatului, dar, dacă nu se va putea, asta este”, a declarat Bojan Butulija. Tânărul antrenor al Reşiţei, care a împlinit zilele trecute 41 de ani, îşi doreşte armonie în plan personal, şi un sezon bun cu rosso-nerii, în plan profesional.

“Nu mă uit prea departe în viitor. Îmi propun să trăiesc clipa, să fiu fericit în fiecare zi şi să îi fac fericiţi şi pe oamenii de lângă mine, adică în primul rând familia. Îmi doresc să fiu sănătos, pentru că dacă eşti sănătos poţi să faci orice. În plan profesional, doresc ca noi, ca echipă, să mergem la maximul capacităţilor nostre, şi să vedem unde ne situăm atunci când dăm tot ce putem. În orice caz, nu vreau să mai primim un cadou, aşa cum am primit anul ăsta. Vreau să arătăm că noi merităm să fim acolo unde ne dorim”, a spus Bojan Butulija.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts