Orașul Făget din județul Timiș, plus alte trei sate din zonă, intră în carantină din această seară, de la ora 19:00! Bucureștiul a aprobat cererea autorităților timişene, după ce 47 de localnici s-au îmbolnăvit de COVID-19. Pe lângă orașul Făgetul sunt vizate satele Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică.

„Restricționarea va fi controlată. Vom da posibilitatea cetățenilor de a se deplasa la locul de muncă, dar cu adeverințele emise de instituțiile respective. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu se va restricționa activitatea în totalitate. Toate serviciile publice vor fi funcționale, iar circulația în oraș, pentru aprovizionare, sau  problemele delicate de zi cu zi se pot gestiona în continuare”, a declarat Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş.

În România, alte două localități sunt în carantină. Este vorba de localitatea Gornet din județul Prahova, unde au fost înregistrate 15 cazuri noi între 8 și 20 iulie, și localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, unde au fost înregistrate 32 de cazuri de COVID-19 la o populație de 3.600 de locuitori.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare au fost înregistrate 1.120 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 26 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 25.643 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.572 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până în prezent, 2.187 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Leave a reply