Arhivă

Cupa Mondială din Qatar se va juca în noiembrie şi decembrie 2022! Finala, cu o săptămână înainte de Crăciun!

FIFA a stabilit programul celei de-a 22-a ediţii a Cupei Mondiale de fotbal. Evenimentul sportiv găzduit de Qatar în anul 2022 va fi primul Mondial desfăşurat spre sfârşitul anului, iar finala se va disputa după mijlocul lunii decembrie! Potrivit Federaţiei Internaţionale, turneul va debuta la 21 noiembrie 2022. Naționala țării gazdă va evolua în meciul inaugural de pe stadionul Al Bayt, de 60.000 de locuri.
Faza grupelor se va încheia pe 2 decembrie, iar marea finală se va disputa cu o săptămână înainte de Crăciun, în data de 18 decembrie, pe arena Lusoil, aflată la doar 16 km de capitala Doha.
Meciurile din grupe se vor juca la orele locale 13:00, 16:00, 19:00 și 22:00. Pentru microbiştii români, vestea bună e aceea că orele sunt aceleași şi la noi, întrucât România se află pe același fus orar cu Qatarul. Decizia organizării Campionatul Mondial către sfârşitul anului a fost luată întrucât temperaturile extreme înregistrate vara în Qatar ar face imposibilă disputarea unor meciuri de fotbal.
Calendarul turneului final a fost aşadar stabilit, dar data de începere a campaniei de calificări pentru naționalele europene încă nu a fost publicată. România şi-ar putea asigura un traseu mai ușor în preliminarii în funcţie de performanţa pe care o va reuşi la următoarea ediție a UEFA Nations League. Tricolorii sunt în grupă cu Austria, Norvegia și Irlanda de Nord.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts
Citește mai mult

Un nou tur de scrutin

  S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Totusi, partidele nu au impanzit orasul cu…