Arhivă

S-a votat majorarea valorii tichetelor de masă

În ședința de azi a Camerei Deputaţilor a fost adoptat proiectul de lege inițiat de PSD care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă de la 15,18 lei la 20 de lei. S-au înregistrat 267 de voturi ”pentru”! 👍🏻

Proiectul de lege modifică în acest sens art. 14 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare după cum urmează

“Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei”.

”Această modificare va avea un impact social important asupra a peste 2.100.000 de angajați, astfel că folosirea tichetelor de masă cu o valoare nominală mai ridicată va crește și puterea de cumpărare a beneficiarilor lor în ceea ce privește bugetul personal pentru consumul de alimente.

De asemenea, se va diminua fenomenul muncii neformalizate, scăderea economiei subterane, descurajarea muncii la negru și transparența veniturilor prin circuitul tichetelor.

Prevederile legii intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care actul normativ se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I ”  spune Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts