Vă curățați periodic podelele, mobilierul și materialele textile? Probabil. Ținand cont de cat ne sprijinim de toate si le atingem, trebuie sa va asigurati ca sunt la fel de curate ca oricare alta suprafata din casa si parte din programul dvs. de curatare a intregii case.

Cu toate acestea, de exemplu, daca va apucati, in cadrul procesului de curatenie, de curatarea vopselei de pe metal, acest lucru necesita o atentie speciala. Si, daca, in plus, ai de gand sa sablezi lemnul e clar ca vei avea mult de lucru si ca totul e mai mult decat curatenie. Desi pare greu, pana la urma vei reusi, cu rabdare si atentie.

 

Aveti grija ce folositi

In ceea ce priveste curatarea vopselei de pe metal, intai stergeti bine cu o carpa moale obiectul, dispozitivul etc. de pe care vreti sa curatati vopseaua. Evitati utilizarea unei cantitati excesive de apa atunci cand curatati asa ceva.

Primul lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere atunci cand curatati vopseaua de pe metal este finisajul. Dacă este necesar, consultați un ghid de finisare a vopselei. Recomandabil ar fi sa nu folosiți substanțe chimice dure sau degresante. Daca aveti de-a face cu ceva  foarte lucios, aflati ca vopseaua e foarte rezista daca se afla pe un asemenea obiect.

Cel mai bine ar fi sa folosesti un decapant pentru vopsea. Ce se prezinta sub forma unui gel dens, de  tip profesional cu actiune foarte puternica si rapida, de folosit in indepartarea majoritatii tipurilor de pelicule de vopsele, de pe  suprafete  din  inox,  aluminiu,  cadmiu,  magnesiu, fier si beton.

Actiunea de indepartare a vopselei va fi astfel rapida si vizibila cu ochiul liber. De fapt, produsul se strecoara adanc in stratul de vopsea si rupe adeziunea cu suprafata, ceea ce permite desprinderea completa si indepartarea cu o spatula sau o simpla spalare cu apa.

 

Pentru un efect final satisfacator

Si in cazul sablare lemn, aflati ca fibra lemnoasa, indiferent de specie, este compusa din fibre mai dure si mai moi. Iar sablarea are efectul de a adanci suprafata slefuita a lemnului, conferindu-i o anumita asperitate.

Pentru lemn se folosește sablarea cu sare, care are cel mai delicat efect, cu cele mai puțin periculoase și nocive efecte. Apoi, in ordinea crescatoare a abraziunii se pot folosi coji maruntite de nuca, ori fragmente de roca de piatra ponce.

Potrivit unora dintre specialistii in domeniu, echipa Sablam-tot, cam atât e nivelul maxim recomandabil de a se aplica lemnului. Dar in functie si de taria materiei lemnoase. Diferentiat intre rasinoase și stejar, lemnul permite un tratament mai dur.

Cu alte cuvinte, nu va va fi usor in momentul in care v-ati decis sa faceti mai mult decat curatenie. E adevarat ca sablarea lemnului si curatare vopsea de pe metal va lua mult din timp, dar efectul final va fi satisfacator.

Leave a reply