Arhivă

Al treilea deces de gripă în Caraș-Severin. Virusul a fost însă confirmat doar în urma unui test rapid

În Caraș-Severin a apărut încă un deces pus de specialiști pe seama gripei, care a accentuat cumulul de afecțiuni ale pacientului infectat cu virus gripal. Este vorba de un bărbat de 64 de ani din Reșița, care a decedat în cursul zilei de ieri, 18 februarie, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce fusese internat pe Secția Interne. Trebuie să facem precizarea că astăzi a sosit confirmarea în urma unui test rapid efectuat la Spitalul Județean, întrucât pacientului, din cauza decesului, nu i s-a mai putut recolta exudat faringian spre a putea fi trimis la Institutul Cantacuzino din București, pentru un rezultat definitiv.

În acest moment totalul cazurilor de gripă confirmate în Caraș-Severin se ridică la 31.

Medicii au mai înregistrat două decese din cauza gripei, fiind vorba de doi bărbați din județele Brăila și Cluj, în vârstă de 58 și respectiv 89 de ani, anunță Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP). Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns astfel la 140.

Pe 18 februarie, a fost înregistrat decesul unui bărbat de 58 de ani, din județul Braila, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Pe 19 februarie, a murit un bărbat de 89 de ani, din județul Cluj, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat.

Ambii sufereau și de alte boli și nu se vaccinaseră antigripal.

Numărul deceselor a ajuns la 140.

În data de 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat oficial epidemie de gripă.

Numărul deceselor din cauza gripei din sezonul acesta l-a depășit pe cel precedent, 2017-2018, când au fost înregistrați 129 de morți.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts