Se ascut săbiile în PSD iar 1 martie ar putea deveni, liniști, ziua cuțitelor lungi. Înfipte în spate! Încet, încet, în PSD se conturează tot mai clar grupurile de interese și, volens-nolens, fiecare cacealmist este silit să-și dea arama pe față. Promitem să vi prezentăm pe toți și începem cu cacealmistul șef: ”Silvică 11%”!

Silviu Hurduzeu, prefect din 2012, transferat că funcționar public de la Hidroelectrica SA, la instalarea sa în funcție insistă asupra pericolului clanurilor mafiote din județ. Interesant este faptul că atribuie direct, prin ordin de prefect, sarcina bănoasă de a se ocupă de gestionarea gunoaielor județului lui ”Simescu SRL”, reprezentantul și fostul viceprimar al PD-ului. Blatul i-a folosit mai târziu, adică azi când Simescu organizează pe banii lui partidul ProRomania, preluat ulterior de Mocioalcă. A avut niște inundații și câteva supărări sindicale dar, în final, Hurduzeu s-a remarcat prin faptul că a trebuit să-i facă loc lui Nicolae Ciobanu, milițianul preferat al lui Mocioalcă, actualul șef al Aquacaras. A daaa, …și a avut-o ca șefă de cabinet pe Luminița Jivan!

Hurduzeu ajunge astfel secretar de stat la Comunicațîi, doar câteva luni și așteaptă alegerile locale pentru Consiliul Județean Caraș Severin. Este ales președinte datorită votului indirect dat de colegii săi și partidul lui Băsescu. Aici se remarcă prin câteva execuții publice printre care Vela, Ana Vasile și niște numere de mașină. La invitația PNL-ului se apucă de servit gulaș în poiana Lupului și e nelipsit la Festivalul Rachiei de la Herculane. Încep promisiunile cu repararea drumurilor județene. Prima varianta cu 460 km se scurtează la promisiunea de 250 și în final 200km de DJ-uri reabilitați. Hurduzeu îl sprijină pe Grindeanu! Hurduzeu îl sprijină pe Tudose! Cine mai vrea să fie sprijinit de Hurduzeu?

Odată cu SF-urile de la drumuri încep și chefurile. La Herculane desigur, cu dansuri pe mese, bețîi pe rupte, karaoke și contabile, toate plătite pe bani publici și filmări apărute prin presă. Se inaugurează de câteva ori deponeul de la Lupac dar groapa de gunoi e încă în folosință lui Simescu. Chefuri! Înlocuiri la Spitalul Județean și la Teatrul de Vest. Chefuri! Încep proiectele comune cu liderii liberali: Pârtia de pe Semenic, lipește județul de capitala europeană Timișoara. Hurduzeu îl sprijină pe Paul Stănescu! Hurduzeu îl sprijină pe Ponta! Cine mai vrea să fie sprijinit de Hurduzeu? Deoarece la darea în exploatare deponeului de deșeuri de la Lupac ii pică pur și simplu plafonul, Hurduzeu mai apucă să o sprijine doar pe Firea!

Unde îl regăsim pe Hurduzeu până când a apărut în politică mare? În funcția de prefect! Aflăm că a apărut din Caransebeș unde a avut calitatea de consilier local din 2001 până în 2012 timp în care a fost și șeful Poștei. Din arhivele AEP aflăm că Hurduzeu a candidat și la funcția de Primar al Caransebesului în 2008 obținând 1288 de voturi în timp ce PSD-ul a obținut 1532 de voturi. De altfel, a fost cel mai prost rezultat obținut vreodată de partid de la organizarea de alegeri libere în acest oraș, cam 11%.

Cu un asemenea capital electoral în spate și cu o asemnea experiență în administrație, desigur că acum se gândește să candideze la funcția de președinte PSD de CS. Cum, însă, ar putea realiza acest lucru când sprijinul lui Hurduzeu a fost întotdeauna doar Mocialcă?

 

 

Leave a reply