Dacă ești un mare iubitor de animale, câinele bulldog francez este un animăluț de companie foarte jucăuș și amuzant totodată, care va face ca momentele petrecute în preajma lui să fie foarte plăcute.

Foarte jucăuși, ”micii clovni” au un temperament plăcut, sunt prietenoși cu străinii, sunt foarte atașați de stăpâni, îi adoră chiar, iar dacă se simt neglijați suferă foarte mult, simțindu-se părăsiți. Aceste animăluțe au o personalitate foarte comică, fac tot felul de giumbușlucuri, toate acestea pentru a se face plăcuți, pentru a li se acorda atenție și pentru a fi iubiți.

Bulldogii francezi, chiar dacă nu par, sunt foarte deștepți, curioși, încăpățânați și atenți la orice mișcare, sunt afectivi și geloși dacă nu beneficiază de atenția care cred ei că li se cuvine. Prin năzdrăvăniile pe care le fac, prin modul lor de a fi,  prin formidabila capacitate de a ierta, ne demonstrează că ne iubesc din tot sufletul, ne arată dragostea lor necondiționată și ne binedispun indiferent de starea pe care o avem.

Câti copii, adulți, bătrâni nu se bucură de prezența unui câine? Câte persoane, care au alături un animal de companie, nu sunt ajutați să treacă mai ușor peste singurătate ? 

Buldogeii au reușit să cucerească inimile multor oameni, societatea și lumea artistică chiar,  prin aspectul lor fizic și, mai ales, prin caracter.

”Cum să nu-l iubești pe cel mai bun prieten al omului, cel mai credincios tovarăș, pregătit oricând să-și dea viața pentru a-și apăra stăpânul?”, spunea un mare iubitor de animale.

Articol scris de prof. înv.primar -Gașpar-Chiodan Adina Monica, Liceul Tehnologic Berzovia

Leave a reply