Începând cu luna August 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 1000 – 1100, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va organiza și desfășura antrenamente/exerciții pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică, prin acționarea acestora.

Scenariile antrenamentelor/exercițiilor lunare vor evidenția tipurile de risc generatoare de situații de urgență/protecție civilă, inclusiv pericolul atacului din aer, care impun alarmarea populației

Astfel, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 1000 – 1100, prin sirenele de alarmare publică de pe raza Municipiului Reșița, va fi transmis unul din cele 4 semnalele acustice de protecție civilă, în funcție de situația creată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Semnalele acustice de protecție civilă, pot fi:

  • “ALARMĂ AERIANĂ” – compus din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele;
  • “ALARMĂ LA DEZASTRE” – compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;
  • “PREALARMĂ AERIANĂ” – compus din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele;
  • “ÎNCETAREA ALARMEI”, compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

La auzirea acestor semnale, vă rugăm să nu intrați în panică.

În situații reale, semnalele acustice de protecție civilă vor fi însoțite de explicații cu privire la evenimentul creat și măsurile care se iau, atât prin mijloacele de înștiințare-alarmare, cât și prim mijloacele locale de mass-media.

Ca exceptie de la regula stabilită , în luna Ianuarie 2019 , exercițiul va avea loc în data de 09.01.2019, între orele 10-11.

Leave a reply