Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a anunțat, la începutul ședinței de plen, că deputații Spânu Ion, Popa Mihai Valentin și Mohaci Mihai au devenit deputați neafliați odată cu încetarea activității în grupul parlamentar PSD.

„Avem trei informări scrise. Domnii deputați Spânu Ion, Popa Mihai Valentin și Mihai Mohaci care ne aduc la cunoștință că își încetează activitatea în grupul parlamentar PSD devenind deputați neafiliați”, a declarat Florin Iordache, în debutul ședinței de plen al Camerei Deputaților.

Deputații Ion Mociolcă, Ion Spânu, Mihai Valentin Popa și Mihai Mohaci au demisionat, săptămâna trecută, din PSD și s-au înscris în Partidul Pro România.

Liderul deputaților PSD Daniel Suciu a declarat, luni, că PSD-ALDE încă are majoritate parlamentară, amintind că există și un protocol de colaborare cu UDMR.

„Majoritatea parlamentară este cea pe care o știți cu toții și, paradoxal, și cei din Opoziție. PSD-ALDE, având în vedere și acel protocol de colaborare parlamentară cu UDMR, nu s-a întâmplat decât cu o singură execepție ca această coaliție să nu reușească să treacă legi importante, fie ele organice sau ordinare, în Parlament. Ne bazăm pe cei peste 140 – 144 acum de parlamentari PSD, pe cei 19 deputați de la ALDE”, a declarat liderul deputaților PSD, Daniel Suciu, întrebat fiind dacă PSD-ALDE mai are majoritate la Camera Deputaților.

Leave a reply