Polițistul din Oravița, județul Caraș-Severin, și-a omorât iubita, apoi s-a sinucis, au stabilit, joi, anchetatorii. Cei doi aveau împreună o fetiță de un an și două luni, care, joi dimineața, se afla la bunicii paterni. Polițistul a fost testat pshihologic în luna martie, fiind declarat apt.

Laura Iancu, purtător cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că polițistul în vârstă de 37 de ani, și-a omorât concubina, înjunghiind-o, apoi, folosind același cuțit, s-a sinucis.

”Este vorba despre o crimă urmată de sinucidere. Nu era o familie legal constituită, un polițist de la TF Oravița, de 37 de ani, concubina sa, de 33 de ani, aveau o fetiță de un an și două luni. Fiica acestora, din fericire, se afla la părinții tatălui. (…) Leziunile produse asupra polițistului TF sunt autoprovocate, lovitura în inimă i-a fost fatală cu un obiect contondent, posibil cuțit. De asemenea, și asupra concubinei sale, tot obiect contondent, posibil cuțit, în zone vitale, spate, inimă, multiple lovituri. Este vorba despre o crimă urmată de sinucidere, cu certitudine alte persoane nu au fost implicate”, a spus Iancu.

Potrivit reprezentantului Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, polițistul și iubita sa aveau probleme în relație, care nu erau de natură financiară, mai multe persoane urmând să fie audiate.

La rândul său, purtătorul cuvânt al IPJ Caraș Severin, Nicorici Dinu, a spus că polițistul era încadrat din martie 2002 și ultima evaluare psihologică a trecut-o cu bine în luna martie a acestui an.

”Colegul nostru este încadrat în Poliția Română din luna martie a anului 2002, a fost absolvent al Școlii de Agenți de Poliție Câmpina, a fost repartizat în Poliția Transporturi Caraș-Severin și a lucrat la Postul de Poliție Transporturi Caransebeș, Moldova Nouă și Oravița. A fost cunoscut ca un coleg foarte bun, nu a avut niciun fel de probleme cu serviciul, în luna martie a acestui an a fost evaluat psihologic pentru îndeplinirea atribuțiunilor funcționale, a fost declarat apt pentru îndeplinirea serviciului, nu am avut niciun fel de fapte care să ne indice o posibilă astfel de întâmplare nefericită”, a spus Dinu.

Mai mult, Nicorici Dinu a precizat că polițistul de la Transporturi a avut dreptul să poarte armă, fiind polițist de poliție judiciară. Cu toate acestea, a acuzat, în ultimele zile, probleme de sănătate fizică, aflându-se în concediu medical.

„La serviciu a avut un comportament firesc, normal. Ceea ce știu este faptul că a acuzat în ultimul timp câteva probleme de sănătate fizică și că șefii lui l-au îndemnat să-și rezolve problemele. De alttfel, în momentul acesta era într-un concediu medical de 10 zile. Nu erau probleme grave și nu aveau nicio legătură cu starea psihică”, a precizat Dinu.

Apelul la 112 care a anunțat crima urmată de sinucidere a fost făcut joi dimineața, la ora 08.48, de către mama polițistului, care a sesizat că fiul său nu răspunde nici la apeluri telefonice și nici la ușă.

„O echipă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență a venit la fața locului, a forțat ușa, au fost găsite cele două cadavre în încăperile apartamentului respectiv. Din declarațiile părinților, ale mamei, a rezultat faptul că în această dimineață (joi dimineața – n.r.), între orele 7 și 8 a avut o convorbire cu polițistul”, a mai spus Dinu.

Cornel Hernea, polițist de la Poliția Transporturi și concubina lui au fost găsiți morți în casă, joi dimineața, în Oravița, județul Caraș-Severin.

Cadavrele celor două persoane au fost găsite pe podea, în camere diferite. Arma polițistului nu era asupra sa, aceasta fiind predată la post la ieșirea din tură.

Leave a reply