ACS Golden Kids Bocșa a pornit ca un proiect de promovare a handbalului juvenil la nivelul orașului Bocșa, proiect inițiat de bocșeanul Bogdan Ionuț BOSIOC, profesor de Educație Fizică, născut în 12.07.1986. Absolvent al Școlii Naționale de Antrenori – specializare handbal, obținând carnet de antrenor și de asemenea absolvent al  cursurilor de arbitraj în handbal în cadrul Asociației Municipale de Handbal București, obținând licență de  arbitru de handbal.

Observând faptul că tot mai mulți copii din ziua de azi își petrec timpul în fața calculatorului și încă de la o vârstă frageda încep să ducă o viață sedentară, prin acest proiect propunem  o alternativă de petrecere a timpului liber pentru copii orașului. De asemenea acest proiect își propune reînvierea tradiției handbalistice în Bocșa, să devenim o pepinieră pentru echipe care activează pe prima scena a handbalului românesc sau de ce nu să reprezentăm noi Bocșa în primele ligi ale handbalului românesc.

Deși activitate există încă din aprilie 2015, când cu ajutorul domnului Dan Liuț și al Primăriei Bocșa, s-au început antrenamentele în incinta Sălii de Sport din cartierul Nufărul (MFA) din Bocșa, bazele legale s-au pus abia la mijlocul anului 2016 când s-a format nucleul format din Bogdan Ionuț Bosioc (Președinte), Claudiu Mureșan (Vicepreședinte) și Paula Romanic (Secretar-Trezorier) care reprezintă membrii fondatori ai clubului, care pe cheltuiala proprie au realizat toate documentele necesare înființării, cheltuieli care s-au ridicat la peste 2000 de lei. Înființarea s-a concretizat la sfârșitul anului 2017 când am primit și ultimul document necesar ca acest club să existe din punct de vedere legal, fiind afiliați la Federația Română de Handbal, achitând taxa de afiliere în cuantum de 1000 de lei și cotizația anuală a Asociației Județene de Handbal Caraș-Severin în valoare de 500 de lei și obținerea carnetelor de legitimare a fetelor. Pe lângă handbal, statutul clubului cuprinde și alte ramuri sportive, inactive până în momentul de față: Box; Lupte; Fotbal; Badminton; Șah; Tenis de masă; Tenis; Culturism; Baschet; Volei. Ulterior stafului tehnic s-a alăturat Daniel Chisăliță ca antrenor secund.

De la începutul activității handbalistice în Bocșa, până în momentul de față, un număr de 60 de fete din Bocșa, Reșița, Berzovia și Gherteniș au luat parte la antrenamentele organizate de către Bogdan Ionuț Bosioc, dintre ele, urmând programe de selecție, dar și prin selecție naturală au rămas un număr de 32 de fete cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani din Bocșa, Berzovia și Gherteniș (aduse de către părinți cu mașinile, pe cheltuială proprie, de patru ori pe săptămână la antrenamente) care activează în momentul de față sub culorile clubului, fiind legitimate, având în continuare solicitări de înscrieri pentru fete din  Berzovia, Gherteniș și Reșița.

În 2015 a fost un gând, în 2016 a devenit un vis iar în 2017 a devenit realitate! – ne-a declarat BOSIOC BOGDAN IONUT – membru fondator, președintele clubului și antrenorul secției de handbal a clubului.

https://www.facebook.com/GoldenKidsBocsa/videos/198911704341734/

Leave a reply