Prima Pagina / Banat / Primarul Nicolae Robu, din nou la DNA
FOTO: Banatul Azi

Primarul Nicolae Robu, din nou la DNA

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, la ieșirea din sediul DNA, că a fost chemat pentru a fi pus sub acuzare în dosarul imobilelor, el fiind revoltat de acuzațiile care i se aduc, subliniind că nu a încălcat legea și că este uluit că cineva atentează la onoarea sa.

„Da (a fost pus sub acuzare, n.r.). Sunt uluit de ceea ce mi se întâmplă. Eu am ieșit în stradă și mai ies pentru o justiție independentă, dar nu independentă de dreptate, de corectitudine, ci de persoane, de grupuri de interese. Sunt un om ultracinstit, ultra corect în tot ce fac. Singura mea avere e onoarea. Nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la onoarea mea.

De ce să fiu eu trimis în judecată, de ce apare numele meu într-un material în care pe 4 pagini din 6 e vorba despre lucruri total străine meu. În cazul meu s-au vândut două gioarse, două maghernițe – nu de către mine, cu o semnătură dată de mine, fără să mi se spun că acei chiriași au venit mai târziu, Sub garanția că totul e legal dată de aparatul de specialitate. Sunt 5 semnături înaintea semnăturii mele. Ce temei aș fi avut eu să nu semnez pe cele două contracte? Asta mi se reproșează (a semnat ca primarul, n.r)”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Acesta a mai subliniat că cele două „maghernițe” vândute chiriașilor sunt un un apartament de o cameră, 25 mp și un apartament de două cameră, 50 mp.

„Două maghernițe într-un fund de curte care au fost vândute unor chiriași. Eu nu spun legal sau ilegal pentru că nu sunt jurist și nu mă pot pronunța. Au fost vândute de aparat despecialitate cu semnătura mea de reprzentare, fără să spun cuiva cel mai muic lucru de vânzarea respectiv”, a mai spus edilul.

Acesta a precizat că nu știe prețul apartamentelor, însă s-a arătat revoltat de prețul evaluat de specialist, care ar fi reprezentat prejudiciul.

„Dar ce vreau să spun și ce îmi arată că nu e dreptate în țara asta – nu îi reproșez domnului procuror ce s-a întâmplat, dar îi reproșez evaluatorului și nu o să las lucrurile așa. Știți cât este considerat prejudiciul pentru maghernițe? Se spune că ar fi trebuit să fie vândute mai scump cu 60.000 de euro. Dacă le scoatem la licitație, se pot obține 10.000 euro pe asemenea maghernițe puse la punct. Nu e în regulă. Cineva își bate joc de destine. (…) Nu au decât semnătura (probe împotriva sa, n.r.)”, a mai spus Robu.

Nicolae Robu, primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, fost primar şi Martin Staia, fost director în cadrul instituţiei, sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată. În aceeaşi cauză, Dan Diaconu, viceprimar al municipiului Timişoara, şi Traian Stoia, fost viceprimar, sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

„În perioada 1996 – 2015, mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei municipiului Timişoara, precum şi alte persoane, şi-au încălcat atribuţiile legate de aplicarea Legii 112/1995 şi au deposedat Statul Român de 967 de imobile, majoritatea aflate în centrul vechi al oraşului, producând un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro în dauna statului”, transmit procurorii DNA printr-un comunicat de presă, transmis la începutul anului 2017.

Sursa foto: Banatul Azi

About Mediafax

Lasă un răspuns