”Navele militare, Monitorul 46 și Vedeta Blindată 180, ale flotilei fluviale efectuează în această perioadă activități de instruire pe Dunăre. Ele vor ajunge și în portul din Moldova Veche, sâmbătă, 12 Mai 2018, între orele 09.00 – 14.00. Vă invit să participați la impresionanta paradă și, totodată, să ne bucurăm împreună de această zi frumoasă pentru orășelul nostru” spune primarul Adrian Torma.

Două nave militare fluviale execută activităţi de instruire pe fluviul Dunărea, în perioada 6-17 mai. După ce au plecat din Portul Militar Brăila, Monitorul 46 şi Vedeta Blindată 180 au navigat în amonte, până în Portul Turnu Măgurele, unde au făcut luni, 7 mai, o escală de câteva ore, timp în care populaţia civilă a putut să viziteze cele două nave militare şi să interacţioneze cu marinarii de la Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”.

De la Turnu Măgurele, navele au luat cap-compas spre Portul Calafat, unde vor ajunge în seara zilei de marţi, 8 mai, iar publicul din acest oraş-port dunărean le va putea vizita miercuri, 9 mai, în intervalul orar 15.00-18.00.

Monitorul 46 şi Vedeta Blindată 180 îşi vor continua marşul de instrucţie pe Dunăre şi vor mai face escale în Portul Drobeta Turnu-Severin (joi, 10 mai; program de vizitare în intervalul orar 10.00-12.00) şi în Portul Moldova Veche (vineri, 11 mai; program de vizitare în intervalul orar 09.00-11.00).

În perioada celor zece zile de marş, sunt planificate exerciţii de luptă împotriva minelor marine, de stins incendiul la bordul navelor, de acordare a primului ajutor în caz de naufragiu, precum şi antrenamente de recunoaştere a ţărmului fluviului Dunărea şi de familiarizare a echipajelor navelor militare fluviale cu particularităţile porturilor din sectorul românesc. Navele îşi vor încheia misiunea miercuri, 16 mai, când vor acosta în Portul Militar Brăila.

Una dintre misiunile principale ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” este asigurarea securităţii căilor de comunicaţii şi a graniţei fluviale a României, pentru libera circulaţie a traficului de mărfuri şi de persoane.

Leave a reply