În perioada 7-24 mai vor avea loc Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

În perioada 7-24 mai vor avea loc Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Peste 570.000 de elevi vor susţine, în perioada 7-24 mai, Evaluările Naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, informează Ministerul Educaţiei. Rezultatele obţinute nu vor fi publice şi nici nu se vor trece în catalog.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, luni, 7 mai, va avea loc proba scrisă la limba română, în cadrul Evaluării Naţionale pentru clasa a II-a. Testele de citire vor fi susținute, marți, pe 8 mai. Proba la matematică este programat pe data de 9 mai, în timp ce testul de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura pe 10 mai.

Elevii din clasa a IV-a vor susține Evaluarea Naţională la limba română pe 15 mai, iar testarea la matematică va avea loc a doua zi, pe 16 mai.

De asemenea, pentru elevii din clasa a VI-a, evaluarea competențelor va începe pe 23 mai cu testul la limbă și comunicare, iar proba la matematică și științele naturii se va desfășura pe 24 mai, precizează Ministerul Educaţiei.

Conform sursei citate, evaluările se vor susține în sălile în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod normal. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

„Testele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test susținut de elvii din clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru probele scrise de elevii clasei a IV-a și a VI-a. Acestea sunt evaluate în cadrul instituției de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimei probe”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de MEN.

Rezultatele obținute la aceste evaluări nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Numărul elevilor care vor participa la aceste trei evaluări este de circa 575.000.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )