Home / BĂILE HERCULANE / Două elicoptere intervin pentru stingerea incendiului din Parcul Național Domogled VIDEO

Două elicoptere intervin pentru stingerea incendiului din Parcul Național Domogled VIDEO

Două elicoptere intervin, sâmbătă seară, pentru a stinge incendiul izbucnit într-o pădure de pin din Parcul Național Domogled – Valea Cernei, din județul Caraș-Severin, care nu s-a mai extins, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, șapte misiuni de stingere au fost efectuate cu ajutorul a două elicoptere, sâmbătă, în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, unde a izbucnit un incendiu la o pădure de pin.

“Apa este adusă dintr-un baraj aflat în apropiere, iar misiunile de stingere cu ajutorul elicopterelor vor continua atât cât le permite lumina zilei și condițiile meteo. Încă sunt pompierii și lucrătorii acolo, sunt mobilizate aceleași efective din această dimineață, dar se vor retrage în curând. Incendiul nu s-a mai extins și sperăm ca nici peste noapte să nu se mai extindă”, au arătat reprezentanții ISU Caraș-Severin.

Cei peste 130 de pompieri și lucrători silvici sunt pregătiți să intervină și duminică dimineața, în cazul în care incendiul nu va fi stins sâmbătă.

Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 15.00, în zona orașului Băile Herculane, în Parcul Național Domogled – Valea Cernei și s-a manifestat, inițial, pe o suprafață de aproximativ un hectar, la o plantație de pin negru de Banat și subarboret, existând pericolul extinderii la o pădure de fag.

“Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 m, la 25 kilometri distanță față de orașul Băile Herculane, din care 15 kilometri drum neamenajat, și este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinație de 40 de grade”, au explicat reprezentanții ISU Caraș-Severin.

20 de pompieri militari și 10 lucrători ai Ocolului Silvic Băile Herculane au intervenit vineri, până la ora 23.00, iar pe timpul nopții s-au retras, fiind solicitat sprijinul inspectoratelor pentru situații de urgență limitrofe.

Astfel, 92 de pompieri din județele Timiș, Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin, plus 40 de angajați ai Ocolului Silvic intervin, sâmbătă, pentru lichidarea incendiului, care au identificat încă un focar de incendiu în pădurea de pin.

About cristian.frant

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns