Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de naturã administrativã în cazul a cinci foști și actuali funcționari publici din țară. Printre aceștia se află și un șef din Consiliul Județean Caraș-Severin.
Gina Nuța Pavel, director general al Direcției Generale Financiar-Administrativ din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin a fost găsită de ANI în incompatibilitate.
Mai exact, în perioada 01 noiembrie 2011 – 16 iulie 2015, a deținut și exercitat simultan funcția publicã de director general al Direcției Generale Financiar-Administrativ în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin și pe cea de cenzor la societãți comerciale de interes public, încãlcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã și se sancționeazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãții, funcției sau activitãții respective […]”.
„Persoana […] fațã de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”, precizează Agenția Națională de Integritate.

Leave a reply