Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education au lansat proiectul 4x4PentruPrieteni pornind de la gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King Jr. : ,,Întrebarea cea mai stringentă şi importantă a vieţii este : ce faci pentru ceilalţi?”. Prin acest proiect, ziua de 4 aprilie este dedicată comunităţii şi faptelor bune, pentru a onora moştenirea impresionantă lăsată de Martin Luther King, de la moartea căruia se comemorează 50 de ani pe 4 aprilie 2018.

Biblioteca Judeţeană ,,Paul Iorgovici” Caraş-Severin participă la acest proiect, alături de peste 200 de parteneri din mediul urban şi rural care au acceptat invitaţia de a celebra la nivel naţional valorile voluntariatului şi ale prieteniei şi de a-şi uni forţele pentru a schimba ceva în bine în jur.

La nivel local s-au alăturat acestui demers Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Muzeul Banatului Montan Reşiţa, Clubul Interact Reşiţa şi Fundaţia ,,Autonom”.

Beneficiarii activităţii de voluntariat din data de 4 aprilie 2018 vor fi copiii internaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Reșița. În intervalul orar 16.00 – 17.00, micuţii vor fi antrenaţi într-un atelier de pictat ouă de Paşti, vor afla despre tradiţiile pascale din cărţi pentru vârsta lor şi vor primi jucării colectate de voluntari. Ne propunem prin această activitate să aducem zâmbetul pe chipurile copiilor internaţi, în preajma sărbătorilor pascale.

Leave a reply