Home / Banat / Incendiu izbucnit la un depozit de îngrășăminte chimice, de la o țigară

Incendiu izbucnit la un depozit de îngrășăminte chimice, de la o țigară

Un incendiu a izbucnit la un depozit de îngrășăminte în satul Ciortea din comuna Vrani. În urma apelului primit de către pompierii din Oravița, la locul evenimentului s-au deplasat de urgență două echipaje de pompieri profesioniști, o ambulanță SAJ și echipaje ale Poliției. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime.
După declarațiile pompierilor, incendiul a izbucnit de la jarul unei țigări și a cuprins mai mulți baloți de fân care erau depozitați în același spațiu cu peste 20 tone de îngrășăminte chimice (azotat de amoniu, nitrocalcar și NPK).
Doar intervenția promptă Ia forțelor profesioniste a făcut ca incendiul să nu ajungă la îngrășămintele chimice, salvându-se astfel bunuri în valoare estimată de 35.000 lei.
Având în vedere cauza producerii incendiului, la fața locului s-au deplasat și specialiști din cadrul Inspecției de Prevenire care au sancționat proprietarul gospodăriei cu o amendă în valoare de 1.000 lei pentru nerespectarea regulilor de protecție împotriva incendiilor.

About editor editor

Check Also

La Anina Aquacaraș oprește apa

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA În data de -13.01.2022–str. Celnic Nord, Cerna, Cheile Gârliștei …

Lasă un răspuns