O mașină electrică este un vehicul ce functioneaza pe baza de motoare electrice in loc de motoare cu combustibil. Autovehiculele electrice trebuie să fie reîncărcate în jur de 240-400 km, totuși aceasta este durata lor maximă de viață. Acestea pot fi reîncărcate la domiciliu (cu ajutorul unor dispozitive speciale) sau la stațiile de încărcare a mașinilor electrice.

În timp ce popularitatea lor a variat de-a lungul timpului, recent (de la mijlocul anilor 1990) au început din nou să câștige popularitate. În aprilie 2009, guvernul Regatului Unit a anunțat planurile de a oferi o subvenție de până la 5.000 de lire pentru persoanele care cumpără mașini electrice sau hibride.

Mașinile electrice trebuie reîncărcate periodic, după cum am menționat mai sus. Timpii de reîncărcare variază în funcție de cantitatea de energie furnizată de priză, însă un centru de reîncărcare poate reîncărca o baterie electrică de mașină in maxim o oră (unele baterii pot fi reîncărcate într-un timp mult mai scurt) .

Siguranța mașinilor electrice

Masinile electrice sunt intr-o mare masura sigure, deoarece multe dintre ele au caracteristicile de siguranta ale unei masini standard (bare de impact laterale, zone de spargere fata si spate, geamuri de siguranta etc) si, de asemenea, sunt relativ grele (comparativ cu masinile standard) si s-a dovedit ca masinile mai grele tind sa provoace leziuni mai mici pasagerilor, comparativ cu autovehiculele mai ușoare, în caz de accident. Desigur, acest lucru este în medie – siguranța vine de asemenea la producător și la caracteristicile de siguranță pe care le instalează. Dar nu există niciun motiv specific pentru care mașinile electrice sunt mai puțin sigure decât mașinile standard.

În plus, automobilele electrice au mai multe straturi de siguranță construite pentru a atenua orice posibilitate de a avea un șoc din bateria masinii electrice. Mai precis, acumulatorul este cunoscut ca un „sistem plutitor” deoarece este menținut electric separat de șasiul mașinii. Unele componente pot pur și simplu să nu funcționeze dacă detectează chiar și o ușoară defecțiune a electricității care intră pe șasiu.

Ca și în cazul oricăror sisteme electrice, autovehiculele electrice au numeroase întrerupătoare, siguranțe, contractori etc. Datorită straturilor de siguranță menționate mai sus, este perfect sigur să se folosească mașini electrice în ploaie. Daca doresti sa incarcaci electric masini eletrice, foloseste statiile electrice de incarcare oferite de catre Volt!

O problemă cu siguranța externă a mașinilor electrice este că acestea sunt foarte silențioase, iar în viteze de 32 km / h sau mai mici, acestea sunt deosebit de greu de auzit. Acest lucru va reprezenta o amenințare în special pentru pietonii cu deficiențe de vedere care ar putea să nu auda vehiculul venind. Pentru a combate acest lucru, Congresul Statelor Unite și Comisia Uniunii Europene încearcă să introducă o legislație care să asigure că mașinile electrice emit un nivel minim de sunet.

Leave a reply