Arhivă

Garantarea unui împrumut pentru Aquacaraș și susținerea unei olimpiade naționale în județ proiecte aprobate de consilierii județeni

Consilierii județeni s-au reunit în ultima joi din această lună în şedinţa ordinară din martie. În cadrul ședinței au fost introduse în procedură de urgenţă trei proiecte de hotărâre, prin care s-au modificat cele anterioare, privind garantarea unui împrumut pe care societatea de apă canal S.C. Aquacaraş urmează să-l contracteze în vederea derulării proiectului ”Modernizare infrastructură de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin”.
”Practic, pentru ca Aquacaraş să poată semna acest proiect cu Autoritatea de Management, trebuia să demonstreze că are disponibilă suma necesară cofinanţării, de 6% din valoarea proiectului. Suma necesară era de 26,7 milioane lei, însă în urma negocierilor, dintre conducerea Aquacaraş şi reprezentanţii băncii s-a stabilit ca suma contractată să fie de 23,3 milioane lei. Astfel, suma împrumutată a scăzut, iar termenul de rambursare a crescut de la zece, la 12 ani, cu o perioadă de graţie de doi ani”, precizează președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.
Un alt proiect de hotărâre introdus de urgență se referea la constituirea unui fond de risc la nivelul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, mai mic decât cel aprobat anterior, ca urmare a diminuării sumei contractate.
”În aceeaşi şedinţă, am aprobat un Acord între Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, în vederea organizării, la Reşiţa, a etapei naţionale a Olimpiadei din aria curriculară ”Tehnologii”, care se va desfăşura în perioada 2 – 6 aprilie. Urmare a acestui acord, Consiliul Judeţean va suporta costurile materialelor promoţionale, precum şi cheltuielile pentru excursia programată pe traseul Reşiţa – Oraviţa – Cascada Bigăr, Muzeul Mulinologic de la Eftimie Murgu – Anina – Reşiţa”, mai spune Hurduzeu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts