Prima Pagina / Banat / Ziua Mondială a Apei celebrată de oficialii cărășeni la ABA Banat

Ziua Mondială a Apei celebrată de oficialii cărășeni la ABA Banat

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, a participat astăzi la şedinţa festivă a Comitetului de Bazin Banat, organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, de către Administraţia Bazinală de Apă Banat.

”Data de 22 martie zi a fost aleasă ca Zi Mondială a Apei în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Înconjurator de la Rio de Janeiro din anul 1992. Sărbatoarea este de o reală importanţă, mai ales pentru că apa este una din resursele indispensabile pentru viaţa omenirii, şi un bun prilej de a ne reaminti cât de periculoasă este absenţa sau poluarea apei. Tema aleasă anul acesta de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a marca sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei este „Natură pentru Apă”, informează Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin. 

În cadrul şedinţei, la care a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a fost semnat contractul pentru finanţarea proiectului „Regularizare Valea Mare şi Boşneag la Moldova  Nouă”, proiect iniţiat de prefectul judeţului Caraş-Severin în perioada când a ocupat funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă. De asemenea, ABA Banat derulează lucrări de investiţii din surse proprii şi pentru amenajarea pârâului Valea Domanului în municipiul Reşiţa, regularizarea pârâului Belareca şi regularizarea pârâului Axi, comuna Obreja.

 

About editor editor

Lasă un răspuns