În urma ridicării restricţiilor de circulaţie impuse de condiţiile meteorologice din România, dar și din Bulgaria şi a reluării traficului de mare tonaj, precum şi din cauza faptului că, pe teritoriul Ungariei, traficul pentru vehiculele de transport marfă este restricţionat în perioada sfârşitului de săptămână, a crescut numărul de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei, în special pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria.
Polițiștii de frontieră români efectuează formalităţile de frontieră împreună cu autorităţile din Ungaria și se iau măsuri astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor).
Polițiștii de frontieră au precizat că în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României, inclusiv județele Arad și Bihor, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de peste 9.250 de automarfare, din care aproximativ 6.000 pe sensul de ieşire din ţară.
Pentru fluidizarea traficului şi realizarea unui control operativ, conducerea Poliţiei de Frontieră a dispus structurilor teritoriale măsuri de suplimentare a personalului de la punctele de trecere la graniţa cu Ungaria, dar a fost mărit și numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, astfel în P.T.F. Nadlac II sunt deschise patru fluxuri de control, la P.T.F. Bors trei, iar la P.T.F. Nadlac si Varsand cate doua fluxuri.
Totodată, au fost dispuse măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, respectiv prevenirea şi combaterea actelor ilegale transfrontaliere.
Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de așteptare.

Leave a reply