În Reșița a fost inaugurată prima stație electrică de încărcare auto.
De acum, toți reșițenii care posedă mașini electrice, sau cei care trec prin municipiu au la dispoziție o stație de încărcare gândită special pentru orice tip de mașină electrică. Prima stație electrică din Reșița se găsește pe strada 1 Decembrie 1918 în apropierea primăriei și este disponibilă non-stop.
Grupul CEZ în România este un susținător al mobilității verzi în Reșița încă din anul 2016 de când plătește chirie pentru 2 locuri de parcare cu scopul de a instala stații electrice de încărcare auto în urbea de pe Bârzava.
Primăria Reșița și-a exprimat deja intenția de a promova creșterea numărului de vehicule electrice, astfel încât 25% dintre taxiurile reșițene să fie electrice până în 2020, și 50% până în 2030, astfel că Grupul CEZ încurajează mobilitatea verde prin instalarea acestei prime stații. Taximetriștii reșițeni vor beneficia în acest sens de încărcări în regim gratuit.
”Continuăm să investim în ariile în care operăm, iar Reșița este un punct important pe harta investițiilor noastre. Acest proiect a fost o oportunitate pentru noi de la bun început din mai multe motive: pe de o parte, apreciem în mod deosebit implicarea autorităților locale care cred în relațiile de parteneriat cu investitorii privați, iar aici am găsit această viziune foarte clar conturată. Pe de alta parte, mobilitatea electrică este unul dintre subiectele noastre preferate pentru ca ănseamna mai mult decat responsabilitatea față de moșternirea pe care o lăsăm copiilor noștri, înseamnă inovație și evoluție tehnologică. Am avut, prin urmare, toate argumentele să fim alături de Primaria Reșița in această inițiativă, mai ales ca avem deja experiența internaționala a colegilor noștri din Grupul european, dar și propria experiență a stațiilor montate la Pitești și Craiova în urmă cu 3 ani”, a declarat Doina Vornicu, Director de Operatiuni Grupul CEZ in Romania.

Leave a reply