Home / Banat / Agricultură pe ”butuci” din România s-a evidențiat printr-o simplă vizită la târgul internațional de profil de la Paris

Agricultură pe ”butuci” din România s-a evidențiat printr-o simplă vizită la târgul internațional de profil de la Paris

Edilul șef din Moldova Nouă, Adrian Torma, se află zilele acestea la Paris, în Franța, unde, deși a precizat că se află în interes personal, a decis să facă o vizită la Târgul Internațional de Agricultură organizat în această perioadă la Paris pentru a vedea cum se prezintă România la unul dintre cele mai importante Târguri de profil din Europa. Curiozitatea însă i-a fost umbrită de lipsa cu desăvârșire a țării noastre de la acest târg.
”Târgul este extrem de mare și sunt patru zone importante: utilaje, zootehnie, preparate culinare, legumicultura.
A fost o experiență deosebită pentru mine, dar din păcate tristă pentru țara noastră.
Deși ne lăudam în țara prin actualul ministru că suntem o forța în agricultură, din păcate noi nu suntem prezenți nici măcar la un stand, de exemplu, Bulgaria este prezentă”, a precizat primarul.
Vizita la eveniment l-a ajutat să își facă și o imagine de ansamblu asupra nivelului și evoluției din domeniul agriculturii în țara noastră.
”Raportat la ce am văzut la târg, noi părem o țara care abia supraviețuiește noilor tehnologii și tendințelor în acest domneniu.
Păcat ca nu înțelegem că minciuna și lipsa simțului realității ne aduc doar regres și pot spune cu toată sinceritatea că vinovați suntem toți”, mai afirmă Torma.
”În cei 28 de ani de democrație am avut zeci de miniștri de la toate partidele (PSD, PNL, PD și alte partide) care au lansat sloganuri, au aruncat strategii fără conținut și au distrus un domeniu care funcționa rezonabil pe vremea lui Ceaușescu.
Uluitor cum astăzi cumpăram mere din Serbia sau Polonia, căpșuni din Spania, cireșe din Turcia, legume din Africa sau Europa, făină din Ungaria și carne de vită din Argentina, iar pământul ne este cumpărat și valorificat de companii străine.
Această situație critică dovedește că suntem un popor decapitat, fără strategie clară și fără un viitor clar”, a concluzionat primarul orașului de la Dunăre.

About editor editor

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns