Home / Arad / Creșteri salariale de la 1 martie. Cât va câștiga un medic primar sau un profesor cu vechime

Creșteri salariale de la 1 martie. Cât va câștiga un medic primar sau un profesor cu vechime

Angajații bugetari din domeniile sănătății și învățământului vor beneficia, de la 1 martie, de creșteri salariale, conform planificării Legii salarizării. Dacă profesorii vor beneficia de creșteri de până la 20%, angajații din sistemul medical vor avea parte de majorări chiar și cu 100%.

Potrivit anexelor din Legea salarizării, un medic primar va beneficia de o creștere de la 5.638 la 12.500 de lei, brut. De aceeași creștere se vor bucura și medicii primari dentiști care lucrează în unitățile spitalicești.

În ceea ce privește medicii rezidenți, aceștia vor avea salariile duble, de la 1 ianuarie. Spre exemplu, un medic rezident anul VI – VII, care lucrează într-un spital va avea o creștere de la 4.087 la 7.900. De asemenea, un medic rezident anul IV – V va beneficia de o ceștere de la 3.386 la 7.300 de lei, iar un medic anul III va încasa 6.700 de lei, având un salt de la 3.294.

În ceea ce privește personalul de asistență socială, aici vorbim de creșteri mai puțin spectaculoase, așa cum se întâmplă în cazul medicilor, însă destul de consistente. De exemplu, un asistent medical principal va avea un salariu mărit de la 2.900 la 4.100.

Totodată, și personalul auxiliar din domeniul sănătății va beneficia de creșteri de salarii de la 1 martie. Spre exemplu, o infirmieră va încasa dublu, de la 1.725 de lei la 3.550 de lei. De asemenea, salarile brancardierilor vor crește, în medie, de la 1.700 la aproximativ 3.000 de lei de la 1 ianuarie.

Creșteri salariale vor fi și în domeniul învățământului. Dacă ne referim la profesori, aceștia vor avea, de exemplu, creșteri de la 4.935 la 5922, în cazul profesoriilor cu o vechime de peste 40 de ani și cu gradul I didactic.

De asemenea, un profesor cu vechime între 5 și 10 ani, tot cu gradul I, va avea o remunerație brută de până la 4.523 de lei. De asemenea, un învățător cu peste 40 de ani vechime și cu gradul I va beneficia de o creștere de la 3.900 de lei la peste 4.700.

About cristian.frant

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns