Aproximativ o mie de voluntari stau, timp de 40 de zile, 12 ore pe zi, începând de miercuri, în fața unei maternități de stat din Timișoara, cu pancarte cu mesaje pentru viață, se roagă și țin post în cadrul unei campanii internaționale împotriva avorturilor, transmite corespondentului MEDIAFAX.

Campania internațională “40 de zile pentru viață” a început, miercuri, 14 februarie, și se va termina în data de 25 martie, fiind organizată pentru al doilea an consecutiv la Timișoara. În total, aproximativ o mie de voluntari, credincioși de diferite confesiuni, stau 12 ore pe zi în fața Maternității “Odobescu” a Spitalului Municipal Timișoara, pentru a-și arăta nemulțumirea cu privire la avorturi.

Manifestanții nu scandează nimic, însă țin în mâini pancarte cu mesaje precum “Există iertare și vindecare după avort”, “Mămico, când mă vei ține în brațele tale, mă vei iubi!”, “Femeile însărcinate au nevoie de ajutor, nu de avort” sau “Bărbații adevărați protejează viața”. De asemenea, participanții, care au ecusoane pe care scrie “Misionarii vieții,” se roagă și țin post pentru ca “Dumnezeu să oprească avorturile în Timișoara și în România”.

“Este important să se înțeleagă că noi nu suntem în fața maternității pentru a protesta, noi suntem pentru viața copiilor nenăscuți. Dacă am ajuns să ne ucidem proprii noștri copii, în pântecele mamelor lor, asta este mai degrabă o involuție. Eu cred că suntem creați de Dumnezeu și că viața ne-a fost dată în dar de Dumnezeu. Nu putem să spunem că e viața mea și fac ce vreau cu ea, pentru că ni s-a dat ceva ce doar administrăm. Dacă ar fi fost a noastră, am fi decis când ne naștem și când murim. Avortul înseamnă crimă, cred că ar fi o soluție interzicerea avorturilor în România. Ori ucidem copilul la 40 de ani, ori îl ucidem la câteva săptămâni, cât are în pântecele mamei, este tot una, viața este viață. Cred cu tărie că interzicerea avortului este o soluție”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Adi Magheți, voluntar implicat în campania “40 de zile pentru viață”.

Campania se desfășoară simultan, în perioada 14 februarie – 25 martie, și în alte 741 de orașe din 47 de țări din întreaga lume.

Conform Centrului de Calcul, Statistică Sanitară şi Documentare a Ministerului Sănătăţii, se estimează că, din 1958 până în 2008, în România au fost avortaţi peste 22 de milioane de copii.

Leave a reply