Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a făcut publice datele privind proiectul demarat și finanțat de administrația județeană din fonduri proprii.

Prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din județ a fost încheiat un acord de parteneriat între Consiliul Județean și Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin – ”Îmbunătățirea capacității operaționale a sistemului informatic al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin și creșterea calității activității de cercetare la fața locului”.

Proiectul a fost demarat printr-o hotărâre din 17.12. 2014, durata acestui parteneriat, fiind de 3 ani. Punerea în practică a acestui acord a fost demarată însă anul trecut, după ce administrației județene i-au fost deblocate fondurile având astfel resursa financiară necesară pentru a pune în practică și a finaliza acest parteneriat.

”Inițial acordul de parteneriat prevedea achiziția unui număr de calculatoare, imprimante și componente în sumă totală de 400 de milioane de lei. După finalizarea procedurilor, pentru că achiziția acestei aparaturi, acestei tehnici a fost făcută în conformitate cu prevederile legale, în urma achiziției suma a coborât din cauza faptului că ofertele au fost sub această sumă, la 373 milioane 786 lei cu TVA inclus”, a precizat președintele Consiliului Județean.

Toate componentele pe care Inspectoratul Județean de Poliție le va achiziționa vor fi distribuite în tot județul la posturile de poliție, făcând mai ușoară munca polițiștilor.

Acordul de parteneriat a fost semnat în data de 17.12.2014 pe o durata de 3 ani, fiind prelungit cu 1 an până în data de 28.12.2018.

Valoarea totală a proiectului este de 311.489 lei la care se adaugă TVA .

Leave a reply