Femeile au avut dintotdeauna o dorință înnăscută de a se face remarcate prin eleganță și stil, astfel că obiceiul purtării de podoabe își are originile în cele mai vechi timpuri. De aceea, nu întâmplător se spune că bijuteriile sunt cele mai bune prietene ale unei femei. În plus, acest obicei de a purta bijuterii nu este doar unul foarte plăcut, ci și extrem de benefic pentru organism, în special dacă acestea sunt concepute din argint.

Se spune că oamenii care poartă bijuterii de argint sunt mai calmi și, în plus, acest metal prețios este considerat a fi un simbol al înțelepciunii și purității, oferindu-i celui care îl poartă echilibru și pace la nivel emoțional.

Mai mult decât atât, proprietățile medicale ale argintului sunt cunoscute în toată lumea, fiind folosit în tratamente, că antibiotic, antiseptic și antioxidant, încă din cele mai vechi timpuri.

Dar să vedem care sunt, mai precis, cele mai importante beneficii ale purtării bijuteriilor din argint:

  • Vindecă rănile

Toată lumea știe că argintul este un remediu natural foarte eficient împotriva infecțiilor. Cu foarte mult timp înaintea penicilinei, încă din timpul Egiptului Antic, acest metal era folosit cu scopul de a trata infecțiile, fapt pentru care era mult mai valoros decât aurul.

  • Încetinește îmbătrânirea

De asemenea, se spune despre argint că are capacitatea de a ne păstra longevitatea, de a stimula imunitatea și de a reduce ridurile, fapt pentru care este tot mai utilizat în industria cosmetică.

  • Îmbunătățește starea de spirit

Purtate zilnic, Purtarea bijuteriilor din argint ne pot calma stresul acumulat zilnic, nervozitatea și iritabilitatea,  având, de altfel, efecte benefice și asupra sensibilității și a durerilor de cap. Așadar, argintul ne absoarbe emoțiile negative, întărindu-ne latura emoțională și trezindu-ne abilitățile intuitive.

  • Efecte asupra funcțiilor organismului

Scăderea tensiunii arteriale, activitatea normală a inimii sau normalizarea tractului gastrointestinal – toate acestea pot fi influențate prin purtarea unor bijuterii de argint, acestea contribuind semnificativ la buna funcționare a organismului nostru.

  • Ne scapă de deochi

La fel că purtarea culorii roșii, argintul ne poate apăra de energiile negative și ne protejează împotriva deochiului, motiv pentru care, de multe ori, acesta se folosește în descântece. Așadar, dacă știi că ești o persoană ușor de deocheat, poartă o cruciuliță de argint sau ține, în permanență, un bănuț de argint în portofel.

  • Purifică apa

Un alt beneficiu al argintul constă în dezinfectarea apei potabile. Astfel, dizolvat prin metodă electrolitică, acest metal prețios a fost și este, în continuare, folosit pentru purificarea apei.

  • Amplifică senzualitatea

Pentru că, de-a lungul timpului, podoabele concepute din metale prețioase au luat numeroase forme, femeile au avut de unde alege modelele care să le pună cel mai bine în evidență. Purtate cu stil, bijuteriile de argint au marea calitate de a ne pune în valoare frumusețea, eleganța și rafinamentul, astfel că ne conferă mai multă încredere în propria senzualitate și o amplifică, ajutându-ne să ne facem remarcate cu orice ocazie.

  • Stimulează intuiția

Studiile au arătat că, purtat zilnic, argintul are capacitatea de a ne stimula activitatea cerebrală și de a ne spori intuiția.

Așadar, obiceiul purtării de bijuterii din argint nu este doar unul plăcut, care ne oferă avantaje estetice, ci este și foarte benefic asupra organismului nostru. Din fericire, în ziua de astăzi pot fi găsite, cu ușurință, o mulțime de modele de bijuterii din argint pentru femei, astfel că putem profita din plin de toate acestea.

În plus, pentru că bijuteriile pot fi cumpărate, acum, și online, este și mai ușor să ne bucurăm de avantajele purtării metalelor prețioase. De exemplu, unul dintre cele mai apreciate magazine online cu bijuterii din argint este Ariki Bijoux, care pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de modele deosebite de bijuterii din argint pentru femei, vândute în exclusivitate în România.

 

Leave a reply