Home / Banat / Vinarsul Brâncoveanu, premiat în patru competiții internaționale pentru băuturile spirtoase

Vinarsul Brâncoveanu, premiat în patru competiții internaționale pentru băuturile spirtoase

Vinarsul Brâncoveanu este campionul României anul acesta la categoria băuturilor de tip Brandy  după ce a câștigat în total nouă premii la patru competiții internaționale prestigioase.

Astfel,  cele trei variante ale vinarsului Brâncoveanu au fost un succes la următoarele concursuri: Brâncoveanu XO și Brâncoveanu VS au primit fiecare câte o medalie de argint, iar Brâncoveanu VSOP a fost distins cu medalia de bronz la categoria băuturi de tip Brandy din struguri din cadrul ediției 2017 a International Wine & Spirit Competition (IWSC), concurs desfășurat în Marea Britanie.

Fondată în 1969, International Wine and Spirit Competition este considerată cea mai prestigioasă competiție de profil din lume, iar premiile oferite de aceasta sunt considerate unele dintre cele mai importante distincții pe care un produs din industria băuturilor alcoolice le poate primi. Competiția se desfășoară în două etape.  În primul rând, produsul este degustat de un grup de experți – selectați din peste 300 de specialiști calificați, cu experiență în jurizarea produselor din alcool. Înainte ca rezultatele să fie făcute publice, produsele care primesc cele mai bune aprecieri sunt supuse și unei analize tehnice. Această etapă crucială asigură câștigătorilor validarea completă.

La  International Spirits Challenge 2017, care s-a desfășurat în Marea Britanie, toate cele trei variante ale vinarsului Brâncoveanu,  XO, VSOP și VS, au fost răsplătite fiecare cu câte o medalie de argint la categoria băuturilor de tip Brandy.

International Spirits Challenge (ISC) este competiția cu cea mai mare influență și autoritate dintre concursurile pentru băuturile spirtoase din lume, cu o experiență de 20 de ani în domeniu și peste 1.300 de înregistrări din aproape 70 de țări ale lumii.

Câștigătorii ISC Tasting Awards sunt stabiliți printr-un proces riguros de evaluare – o operațiune foarte bine controlată, întinsă pe durata a șapte zile de degustări  la care participă peste 50 de profesioniști din industria de profil.

Vinarsul Brâncovanu XO a fost răsplătit și cu două medalii de aur la categoria Băuturi Spirtoase  la cea mai mare competiție pentru vin și spirtoase din China,  China Wine & Spirits Awards.

 

China Wine & Spirits Awards este cea mai mare și cea mai prestigioasă competiție pentru vin și băuturi spirtoase din China. Toți cei 100 de membri ai juriului sunt selecționați cu grijă dintre cumpărătorii de top ai vinurilor și ai băuturilor spirtoase de pe această piață. Aceștia sunt: importatori, distribuitori, comercianți cu amănuntul și somelieri.  La această competiție sunt înscrise vinuri și băuturi spirtoase din 55 de țări, iar acestea sunt degustate fără ca jurații să cunoască vreo informație despre producători și produse.

Încă un succes s-a adăugat pe lista reușitelor vinarsului Brâncoveanu. Brâncoveanu XO și VSOP  au primit fiecare câte o înaltă recomandare în cadrul competiției Ultimate Beverage Challenge 2017 care s-a desfășurat în Statele Unite. Brâncoveanu XO a primit calificativul Excelent (90%), iar Brâncoveanu VSOP a fost apreciat ca fiind Foarte Bun (88%).

Ultimate Beverage Challenge a luat ființă în 2010 având misiunea de a crea și de a stabili standarde noi, mai ridicate, pentru evaluarea băuturilor alcoolice și a vinurilor, standarde care să furnizeze rezultate precise, semnificative și utile în recunoașterea și promovarea calităților produselor din alcool.

În cadrul competiției Ultimate Beverage Challenge fiecare produs este analizat, este degustat în condițiile ideale, de-a lungul unei perioade de timp care îi permite acestuia să-și evidențieze cele mai bune caracteristici. Fiecare produs este evaluat în mai multe etape de un grup de specialiști, fără ca aceștia să știe marca sau producătorul băuturii. Totul pentru a elimina orice prejudecăți individuale. Rezultatele evaluării oferite în urma acestei competiții sunt printre cele mai credibile și relevante din industria producătoare de alcool. Produsele premiate în cadrul competiției Ultimate Beverage Challenge sunt considerate cele mai bune din categoria din care fac parte datorită performanței lor competitive.

“Suntem foarte mândri și onorați de recunoașterea internațională pe care brandul nostru, vinarsul Brâncoveanu , a primit-o în acest an,” a declarat dl.  Nawaf Salameh, președinte, fondator și proprietar al grupului Alexandrion.  “Brâncoveanu înglobează o parte importantă a istoriei românești, onorată de numele lui Constantin Brâncoveanu – care a oferit pacea de care poporul român avea nevoie pentru o dezvoltare spirituală și culturală fără precedent,”  a adăugat dl. Salameh. “Seria Brâncoveanu este recunoscută la concursuri de nivel mondial datorită calității sale ridicate și a atenției deosebite pe care o primește în tipul producției și pe durata procesului selecției materiei prime, dar și datorită procesului fin de învechire la care este supus vinarsul în butoaie de stejar,” a concluzionat dl. Salameh.

Vinarsul  Brâncoveanu a fost creat în cinstea celor 25 de ani de pace pe care domnia lui Constantin Brâncoveanu i-a adus în Țara Românească. “Vinars” reprezintă o categorie de băuturi obținute printr-o metodă tradițională românească de producere a distilatelor de vin, un vechi meșteșug românesc păstrat din generație în generație.

Brâncoveanu VS (Very Special) este învechit în butoaie cel puțin trei ani, în timp ce VSOP (Very Superior Old Pale) and XO (Extra Old) sunt învechite pentru cinci, respectiv 7 ani.

Vinarsul Brâncoveanu este marcă a grupului Alexandrion Group – cel mai mare producător de băuturi spirtoase din România,  prezent atât pe piețele locale cât și pe cele internaționale.

Despre Alexandrion Group:

Distileriile Alexandrion şi Distileriile SABER 1789, care, împreună, înglobează o istorie de peste 200 de ani în industria locală a băuturilor spirtoase, au creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din România, recunoscute atât pe plan intern, cât şi internaţional pentru calitatea și rafinamentul lor. Portofoliul de produse proprii cuprinde toate categoriile de băuturi spirtoase cerute pe piață, inclusiv băuturi tradiţionale româneşti. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* şi 7*, faimosul vinars Brâncoveanu XO, VS şi VSOP, Vodka Alexander şi Vodka Kreskova, Zolmyr, Afinată, Vişinată și Caisată SABER Elyzia, SABER Elyzia Fructe de Pădure, SABER Elyzia Coacăze Negre, dar şi alte produse care au asigurat companiei poziția de lider pe piața băuturilor spirtoase şi tradiţionale din România.

About editor editor

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns