Home / Banat / Acţiunea „Badea Cârţan – Ai carte, ai parte”, la Reşiţa

Acţiunea „Badea Cârţan – Ai carte, ai parte”, la Reşiţa

Radio Timişoara a donat, in 29 noiembrie a.c., Teatrului de Vest Reşiţa o colecţie de 241 de cărţi, în cadrul proiectului „Badea Cârţan – Ai carte, ai parte”, proiect iniţiat în anul 2000. În cuprinsul proiectului, Radio Timişoara a donat peste 215.000 de cărţi în ţară şi în străinătate. În afara graniţelor ţării, donaţiile au fost făcute în special către comunităţile de români. În ţară, cele mai multe cărţi au fost donate către şcoli, însă, un segment al acestui proiect se ocupă de donarea unor cărţi de specialitate către diferite instituţii de cultură. În acest sens, Radio Timişoara a donat cărţi teatrelor din Oradea şi Arad, după care, ieri, a venit rândul Teatrului de Vest Reşiţa.

 

Reprezentantul Radio Timişoara, care a sosit cu volumele la Reşiţa, Radu Ciprian Pop, a fost întâmpinat de către managerul Teatrului de Vest, Florin-Gabriel Ionescu, iar cei doi reprezentanţi ai instituţiilor au semnat actul de donaţie. Apoi, redactorul Radu Ciprian Pop a predat cărţile, arătând că a adus din partea postului de radio timişorean, în principal, cărţi de teatru.

 

Managerul Teatrului de Vest Reşiţa, Florin-Gabriel Ionescu, a declarat:

„Vă spun sincer că, iniţial, am crezut că vom primi tot felul de cărţi de care, poate, cineva vrea să scape şi de care nici noi nu aveam nevoie. Dar, ce am primit noi aici este o comoară! Sunt cărţi de dramaturgie, autori români şi străini, culmea, chiar volume ale unor dramaturgi despre care mă întrebam cum putem face rost. În plus, sunt cărţi excepţionale de teorie a teatrului, de critică, de istorie a teatrului. Am primit chiar manuale de artă teatrală. Mulţumim Radio Timişoara pentru această frumoasă surpriză, pentru această bogăţie pe care ne-au dăruit-o!”

 

Radu Ciprian Pop a declarat că acţiunea de la teatrul reşiţean se va repeta.

About editor editor

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns