Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a fost solicitat, joi, să intervină la un accident care a avut loc în Timișoara în premieră prin sistemul automat eCall, un dispozitiv instalat în mașină care sună singur la 112, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Accidentul rutier a avut loc, joi, pe str. Lalelelor din Timișoara, fiind implicate două mașini. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Timiș, pompierii au fost solicitați să intervină la accident în premieră prin sistemul automat eCall. Este vorba despre un dispozitiv instalat în mașină care sună singur la 112 în caz de accident.

“Dispeceratul ISU-SAJ a alocat echipaje de intervenție, fiind diminuat astfel timpul de răspuns”, arată ISU Timiș.

Sistemul eCall a fost implementat în România în anul 2013, țara noastră fiind prima din Uniunea Europeană care a pregătit infrastructura pentru acest serviciu de urgență.

“Noul serviciu este funcţional din ianuarie 2013, în toată ţara, prin instalarea unui dispozitiv în maşină, care va apela numărul de urgenţă 112 atunci când autovehiculul este implicat într-un accident. La momentul depistării de către dispozitivul eCall a implicării autovehiculului într-un accident grav, acesta iniţiază automat un apel de urgenţă la serviciul 112 la cel mai apropiat centru şi transmite coordonatele geografice exacte ale accidentului precum şi alte informaţii. În acelaşi timp, iniţierea unui apel eCall se va putea face şi manual, prin acţionarea unui buton”, explică reprezentanții ISU Timiș.

”Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Banat” al județului Timiș a fost solicitat să intervină în premieră prin SISTEMUL AUTOMAT ECALL la un accident rutier în Timișoara pe strada Lalelelor. Dispeceratul ISU-SAJ a alocat echipaje de intervenție, fiind diminuat astfel timpul de răspuns.

ECALL a fost implementat prima oara în Uniunea Europeana în Romania în anul 2013. Noul serviciu este funcţional din ianuarie 2013, în toată ţara, prin instalarea unui dispozitiv în maşină, care va apela numărul de urgenţă 112 atunci când autovehiculul este implicat într-un accident.

La momentul depistării de către dispozitivul eCall a implicării autovehiculului într-un accident grav, acesta iniţiază automat un apel de urgenţă la serviciul 112 la cel mai apropiat centru şi transmite coordonatele geografice exacte ale accidentului precum şi alte informaţii. În acelaşi timp, iniţierea unui apel eCall se va putea face şi manual, prin acţionarea unui buton” a postat ISU ”Banat” al județul Timiș și pe pagina lor de facebook.

Leave a reply