Aproape 5.000 de patrulări pedestre au fost efectuate în primele 10 luni ale acestui an de către polițiștii de transporturi, în stațiile de călători, triaje, porturi și în alte zone de competență, pentru siguranța celor care călătoresc. 

 

Poliția Transporturi  desfășoară zilnic acțiuni pentru menținerea siguranței în domeniul transporturilor navale și feroviare.

 

Astfel, în primele 10 luni ale acestui an, polițiștii au efectuat 4.923 de patrulări pedestre în 1238 de trenuri de călători, în stațiile de călători, triaje, porturi, dar și în alte zone de competență. Au fost monitorizate 140 de trenuri de marfă și 4 nave maritime.

 

În urma activităților desfășurate, au fost întocmite 52 de dosare penale, în principal privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, fiind cercetate 29 de persoane și au fost aplicate 595 de sancțiuni contravenționale în valoare de 92.255 de lei.

 

Au fost depistate 5 persoane cu probleme medicale psihice, care au fost internate în spitale, 27 de cerşetori și 1 minor lipsit de supraveghere.

 

Polițiștii au ridicat în vederea confiscării sau indisponibilizării, 10.000 de țigarete.

 

Și în perioada următoare polițiștii de la transporturi vor continua acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță a celor care călătoresc.

 

***

La data de 16 august a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Caransebeș au fost sesizați de către o femeie despre faptul că în timp ce aceasta urca  într-un tren, persoane necunoscute i-au sustras un portofel în care avea 1.800 de lei.

 

La data de 17 octombrie, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii de la transporturi au reușit să identifice autoarea furtului, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 51 de ani, din Caransebeș.

 

Pe numele ei s-a întocmit dosar penal.

 

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

 

Leave a reply