Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Cenad – I.T.P.F. Timişoara au depistat un bărbat cu dublă cetățenie, bulgară și ucraineană, care intentiona sa introducă în România un autoturism marca Toyota RAV 4, clonat” după alt autoturism, aflat în circulatie în Spania.

 

În data de 05.11.2017, în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru a intra in România un bărbat cu dublă cetățenie, bulgară și ucraineană, în vârstă de 41 de ani, la volanul unui autoturism marca Toyota RAV 4, înmatriculat în Spania.

La solicitarea poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentele de identitate, şoferul a prezentat şi certificatul de înmatriculare, document care avea însemnele autorităţilor spaniole.

La controlul specific, lucrătorii noştri au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document original, aflat în uz, acesta fiind fals. Totodată, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul din punctul de frontiera are aceleaşi elemente de identificare  cu un alt autoturism care se află în circulatie Spania, în posesia proprietarului.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a fost contactată de un cetățean ucrainean, care îi propusese să conducă autoturismul până în Ucraina în schimbul unei sume de bani şi nu avea cunoştinţă despre faptul că certificatul de înmatriculare este falsificat și nici de faptul că autoturismul condus este o “clonă”.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, uz de fals și conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Autoturismul în valoare de aproximativ 117.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare.

 

Autoturism căutat de autoritățile franceze,

 depistat în P.T. F. Porțile de Fier I

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei P.F. I– I.T.P.F. Timişoara au depistat un autoturism marca BMW, care era semnalat ca fiind furat, alertă introdusă de autorităţile franceze în data de 17.07.2017.

 

În data de 06.11.2017, ora 13.00, în Punctul de Trecere a Frontiere Porțile de Fier I, judeţul Mehedinți, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român D. C., în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza județului Dolj, la volanul unui autoturism marca BMW, înmatriculat în România.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat, alertă introdusă de autorităţile franceze, în data de 17.07.2017.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul din Italia, de la un conațional, în schimbul sumei de 15.000 de euro, neavând cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi căutat de autorităţi.

Drept urmare, autoturismul în valoare de aproximativ 15.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul instituției, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

Leave a reply