Duminică, 15 octombrie, voluntari ai Centrului Cultural-Misionar „Tabor”, din cadrul parohiei Adormirea Maicii Domnului – Reșița, au desfășurat o acțiune umanitară, fiind alături de o familie nevoiașă cu mai mulți copii. Ajutorul propus și adus îndeplinire, a constat în alimente, haine, încălțăminte, produse igienico-sanitare și medicamente. Astfel de acțiuni umanitare și de voluntariat, sunt desfășurate săptămânal, și de câte ori este nevoie.

Indiferent de situațiile complexe în care se regăsesc semenii noștri, mai ales cei ce sunt în neajunsuri; din pricina unor nereușite, pentru o boală, sau din cauza propriilor greșeli, avem datoria să le fim alături cu suflet cald, cu o vorbă bună, cu un ajutor – o mână întinsă și un umăr așezat sub povara vieții lor – care, să rodească speranța din orizontul vieții.

Parafrazând afirmația marelui duhovnic Iustin Pârvu, portretul celui cu inimă bună: „Mila este latura cea mai frumoasă a dragostei, mila este dragoste activă și nu contemplativă. Mila, aceasta este esența iubirii de aproapele, de frate, de soră, de mamă, de tată, de prieten, de vecin, de străin”. Iar, tot din această zestre de sfaturi cu însușiri nobile, amintim și pe părintele Paisie Aghioritul ce descrie această latură a filantropiei, astfel: „Mai întâi, a avea inimă este egal cu a iubi pe Dumnezeu. Iar milostenia este îndemnul născut dintr-o astfel de inimă bună, care iubește și imediat pornește spre aproapele”.

Reamintim că aceste activități filantropice derulate de către Centrul Cultural-Misionar „Tabor”, aparțin ca inițiativă tuturor celor implicați; voluntari și oameni darnici, ce sprijină săptămânal și se implică în diverse situații social-umanitare, ele fiind, proiecte de credință, solidaritate și dăruire, având ca model principiile Evangheliei lui Hristos, în contextul nostru, o manifestare concretă și misionară a Bisericii Ortodoxe.

Așa, cum am făcut în alte rânduri, aducem o aleasă prețuire tuturor celor care, răspund și se implică punctual alături de noi. Împreună încercăm să întâmpinăm, după putințele noastre și smerita râvnă, suma realităților ce îngrădesc cu multe nevoi și încercări, viața aproapelui nostru.

Leave a reply