Centrul Regional Timisoara din cadrul Agentiei Nationala Impotriva Traficului de Persoane  a demarat un proiect de prevenire cu ocazia Zilei Europene de Lupta impotriva Traficului de Persoane, sub sloganul „Iubirea e arta, nu sclavie!”

Desemnarea datei de 18 octombrie ca Zi Europeana de lupta impotriva traficului de persoane este un pas important intreprins de catre Comisia Europeana in anul 2007 pentru prevenirea si combaterea traficului de persoane, urmarindu-se cresterea gradului de constientizarea populatiei asupra acestui fenomen.

Romania este tara sursa pentru traficul de persoane: conform statisticilor ANITP din 2016, 57% dintre victime au fost exploatate in Romania si 43% in alte tari. Doar 1% au fost cazuri de rapiri, restul victimelor traficului de persoane au fost inselate. Foarte multe victime ale traficului de persoane au varste cuprinse intre 14-17ani. In 2016  au fost identificate la nivel national 756 de victime – traficul de persoane nu este o poveste.

In acest context, in data de  17.10.2017, incepand cu ora 10.00, in sala de Protocol Cabinet prefect, et 1, Palatul Administrativ, se va organiza cu sprijinul Instituției Prefectului Județul Caraș-Severin, intalnirea echipei de lucru interinstutionale impotriva traficului de persoane. Vor fi dezbatute aspecte practice privind lupta impotriva fenomenului traficului de persoane pe raza de competenta a Centrului Regional Timisoara, astfel:

  • marcarea Zilei Europene de lupta impotriva traficului de persoane;
  • prezentarea activitatilor realizate in cadrul anului 2016-2017;
  • prezentarea unor date statistice cu privire la fenomenul traficului de persoane in anul 2016;
  • prezentarea tendintelor si mutatiilor fenomenului traficului de persoane pe raza de competenta a Centrului Regional Timisoara.

 

Pentru informaţii suplimentare:

inspector de specialitate GUDIU CLAUDIA, telefon: 0722.192.029

inspector de specialitate CORDUN ANA MARIA,  telefon: 0725.576.669

e-mail: anitp.timisoara@mai.gov.ro,

Website: http://anitp.mai.gov.ro/ro/

Facebook: https://www.facebook.com/Agentia-Nationala-Impotriva-Traficului-de-Persoane-303152213409/

Leave a reply