Polițiștii cărășeni acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea transportului ilicit de material lemnos, verificarea centrelor de sortare, prelucrare, depozitare și pentru controlul comercializării masei lemnoase.

În ultimele trei luni, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au acționat în întreg județul pentru prevenirea şi combaterea transportului ilicit de material lemnos, verificarea centrelor de sortare, prelucrare, depozitare și pentru controlul comercializării masei lemnoase.

În această perioadă, echipele de control au efectuat peste 250 de controale pe drumurile publice, în fondul forestier și în locurile de depozitare și comercializare a lemnului.

Pe parcursul activităților desfășurate, au fost verificate 450 de mijloace de transport,  au fost înregistrate 83 de dosare penale în domeniul silvic și au fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 97.900 de lei.

Pentru neregulile constatate, au fost confiscați sau indisponibilizați peste 123 de metri cubi de material lemnos.

De asemenea, au fost confiscate sau indisponibilizate 5 ferăstraie mecanice.

Polițiștii continuă acțiunile pentru protejarea fondului forestier și în perioada următoare. 

În perioada 28.09 – 03.10 a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu lucrătorii Gărzii Forestiere Timișoara au efectuat un control tematic pe linia depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos la o societate comercială din localitatea Bucova. Cu această ocazie ocazie s-a constatat faptul că societatea în cauză deținea în depozit cantitatea de 53,33 mc lemn de lucru fag fără documente de însoțire din care să rezulte proveniența legală a acestuia.

Astfel, societății respective i-au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale la Lg. 171/2010 în valoare de 20.000 lei. Ca măsură complementară, a fost confiscată faptic cantitatea de 53,33 mc lemn de lucru fag în valoare de 9.546 lei și valoric cantitatea de 6,00 mc lemn de lucru fag în valoare de 1.074 lei.

Polițiștii și lucrătorii Gărzii Forestiere efectuează în continuare verificări în vederea stabilirii provenienței lemnului deținut de societate fără documente de însoțire.

 

Leave a reply