Home / Banat / Grupare care avea cinci plantații de canabis în județul Timiș și Caraș-Severin, destructurată de DIICOT

Grupare care avea cinci plantații de canabis în județul Timiș și Caraș-Severin, destructurată de DIICOT

O grupare specializată în trafic de droguri, care avea cinci plantații de canabis în județul Timiș, a fost destructurată, joi, în urma mai multor percheziții. Procurorii DIICOT au descoperit tone de droguri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timișoara, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat, în ultima săptămână, mai multe percheziții cu scopul destructurării unui grup infracțional specializat în trafic de droguri de risc.
Potrivit DIICOT, în data de 9 octombrie, au fost depistați în flagrant doi bărbați, de 30 și 41 de ani, în timp ce comercializau aproximativ un kilogram de cannabis, pe raza municipiului Timișoara. Apoi, în noaptea de 9 spre 10 octombrie, au fost efectuate cinci percheziții domiciliare pe raza județului Timiș, fiind depistate aproximativ șase kilograme de canabis.
Ulterior, în cursul zilei de 10 octombrie, a fost efectuată o percheziție domiciliară la un depozit din localitatea timișeană Blajova, unde a fost descoperită o cantitate de circa 200 sute de kilograme de muguri cannabis, pregătită pentru comercializare, precum și câteva sute de plante în curs de recoltare.
„De asemenea, la data de 11 octombrie, la limita județelor Timiș și Caraș-Severin, au fost identificate alte patru culturi de cannabis, care la acest moment se află în curs de cântărire, cantitatea fiind estimată la ordinul câtorva tone”, transmite DIICOT.
Potrivit reprezentanților DIICOT, cele două persoane prinse în flagrant în timp ce încercau să comercializeze canabis au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
„S-a reținut faptul că inculpatul Altstadter Cristian Loredan, cetățean german de origine română, împreună cu alți doi cetățeni români – Ilinca Ioan Bogdan și Bîrnaz Constantin Adrian – au dezvoltat o activitate prodigioasă pe linia traficului cu droguri de risc, întreținând pe raza jud.Timiș mai multe culturi de cannabis, pe care, după recoltare, le uscau, tratau și ambalau într-o locație situată pe raza loc.Blajova, jud.Timiș. Ulterior, cantitățile de cannabis erau comercializate en-gros, în cantități de minim jumătate de kilogram, către un cerc de dealeri din Mun.Timișoara”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

About editor editor

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns