. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .p . . . . . . . . .
La Bocșa în perioadă 04.10.-09.10.2017 se vor desfășura o serie de activități cultural-sportive, unele tradiționale, altele în premieră.

La Bocșa în perioadă 04.10.-09.10.2017 se vor desfășura o serie de activități cultural-sportive, unele tradiționale, altele în premieră.

Badmintonul, un sport cu o tradiție de peste 35 de ani la Bocșa, readuce bucuria jocului cu „racheta și fluturele” în orașul nostru.

Primăria orașului Bocșa, Consiliul local Bocșa, Casa Orășenească de Cultură,  A.S. „Metalul Bocșa”, cu sprijinul Direcției județeane pentru sport și tineret Caraș-Severin organizează a doua ediție a concursului internațional de badminton „BocȘa Badminton Cup”, competiție care se adresează elevilor de gimnaziu și liceu. Categoriile de vârstă sunt:, U9 (copii născuți între anii 2009-2010), U11(copii născuți între anii 2007-2008) și elevi din clasele VIII – XII.

Manifestarea sportivă, la care participă sportivi din județele Caraș-Severin, Arad, Timiș Hunedoara dar și din Republica Serbia, va avea loc sâmbătă, 07.10.2017, cu începere de la orele 10,00 în sala de sport din cartierul „Nufărul”.

Meciurile se vor disputa conform regulamentului Federației Române de Badminton, până la 11 de puncte (2/3 seturi). La categoriile U9 și U11 nu este restricționat numărul participanților (fete și băieți), iar pentru clasele VIII – XII fiecare echipă va fi formată din 2 fete și 2 băieți. Înscrierile se fac până la data de 04.10.2017, iar fiecare club participant va prezenta un tabel cu sportivii participanți (semnat și parafat).

Organizatorii vor oferii diplome, medalii și cupe câștigătorilor.

INTRAREA LIBERĂ!


Acum 26 de ani, Organizația Națiunilor Unite consacra ziua de 1 octombrie ca zi a persoanelor în vârstă. O zi specială,  nu doar pentru seniorii noştri şi cei din întreaga lume, ci și pentru noi cei care trebuie să le arătăm respectul şi preţuirea pentru eforturile şi realizările lor.

Pentru a le readuce în memorie amintirile frumoase ale tinereții, Primăria orașului Bocșa, Consiliul Local Bocșa, Casa Orășenească de Cultură Bocșa și Căminul pentru persoane vârstnice din Bocșa, cu sprijinul Muzeului Cineastului Amator din Reșița organizează o proiecție de film „ca pe vremuri”, pe peliculă de 16 mm. „Sala de cinema” va fi la Căminul pentru persoane vârstnice, iar „spectacolul„ va debuta miercuri, 04 octombrie 2017, cu începere de la orele 18,00.

Atmosfera de sală de cinema va fi dată de aparatura „manevrată” de inimosul colecționar Andrei Bălbărău din Reșița, iar filmul ales este unul clasic, din vasta colecție a Muzeului Cineastului Amator.

Ne dorim să aducem un strop de bucurie celor care sunt „găzduiți” la Bocșa, iar în același timp să devenim nostalgici alături de ei.

LA MULȚI ȘI BINECUVÂNTAȚI ANI TUTUROR VÂRSTNICILOR!


Tradiționalul Târg al Neuwerk-ului oferă prilejul bocșenilor, dar și celor din proximitate, să se întâlnească, să „târguie” produse tradiționale din Banat sau din alte zone, să lege prietenii, dar mai ales să retrăiască atmosfera de „târg”!
Și anul acesta, administrația publică locală organizează ediția de toamnă, bucurându-se împreună cu locuitorii Bocșei de roadele toamnei, conservând și promovând astfel tradiția locală.
Producători locali din Banat, meșteri populari, crescători de animale, agricultori și comercianți își dau întâlnire sâmbătă și duminică, 07.10. – 08.10.2017, începând cu orele 09,00 în spațiul amenajat lângă S.C. Electro Echipament S.A. (în spatele stației de carburanți Petrom) pentru a-și etala produsele.
Organizatori: Primăria orașului Bocșa, Consiliul Local Bocșa, Casa Orășenească de Cultură, Serviciul Public de Gospodărie Orășenească, Serviciul Poliția Locală Bocșa cu sprijinul Direcției agricole a județului Caraș-Severin, a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și a S.C. Electro Echipament S.A. din Bocșa.
Să ne bucurăm așadar împreună de roadele toamnei, să ne reântîlnim prietenii, să fim „cumpărători” sau „vânzători”, dar mai ales să arătăm și celorlalți cum se conservă și se promovează tradițiile locale românești, în speță cele bănățene.


Sărbătoarea „Heimat“-ului germanilor din Banatul Montan, ediţia a XXIV-a și
Sărbătoarea de Toamnă a Forumului German de Tineret din Bocşa, ediţia a XIII-a

• Traseul: sediul Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, filiala Bocșa – Biserica Romano-Catolică „Neprihănita Zămislire“ / ora 10.00:
Parada portului popular german cu prilejul Sărbătorii „Heimat”-ului germanilor din Banatul Montan și a Sărbătorii de Toamnă a Forumului German de Tineret, ediția a XIII-a.
• Biserica Romano-Catolică „Neprihănita Zămislire“ / ora 10.30:
Concert de promenadă cu Fanfara din Caransebeș, dirijor: Marius Frățilă.
• Biserica Romano-Catolică „Neprihănita Zămislire“ / ora 11.00:
Sfântă Liturghie în limba germană cu prilejul celei de a XXIV ediții a Sărbătorii „Heimat”-ului germanilor din Banatul Montan și a Sărbătorii de Toamnă a Forumului German de Tineret, ediția a XIII-a.
• Monumentul deportaților în fosta URSS de lângă Biserica Romano-Catolică „Neprihănita Zămislire“ / ora 12.15:
Rugăciuni și depunere de coroane de flori.
• Traseul: Biserica Romano-Catolică „Neprihănita Zămislire“ – Parcul din faţa Casei de Cultură „Tata Oancea“ – Casa de Cultură „Tata Oancea“ / ora 12.30:
Parada portului popular german cu prilejul Sărbătorii „Heimat”-ului germanilor din Banatul Montan și a Sărbătorii de Toamnă a Forumului German de Tineret, ediția a XIII-a.
• Casa de Cultură „Tata Oancea“ / ora 13.00:
Program cultural festiv cu prilejul Sărbătorii „Heimat”-ului germanilor din Banatul Montan și a Sărbătorii de Toamnă a Forumului German de Tineret, cu participarea mai multor formaţii de dansuri populare germane.
• Muzeul „Spațiu și timp“ Constantin Lucaci / ora 15.15:
Introducere și vizitarea muzeului artistului plastic de renume internațional Constantin Lucaci.

Luni, 9 octombrie 2017

• Casa de Cultură „Tata Oancea“ / ora 18.00:
Vernisajul expoziției de artă plastică Peter Kneipp (înainte Bocșa, astăzi Tuttlingen / Germania).
• Casa de Cultură „Tata Oancea“ / ora 18.30:
Prezentare de carte-album: „Peter Kneipp: Kunstmaler / artist plastic”. Cartea-album reprezintă cea de-a 79-a apariție editorială a Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )