În ziua de astăzi rar găsești oameni care nu au datorii la bănci. Pentru că venitul este mic, iar investițiile necesită sume de bani pe care majoritatea le economisesc într-o viață întreagă, oamenii se împrumută. Și nu este nimic rău în asta. Problemele apar atunci când te împrumuți prea mult sau lași plata ratelor în baza unui viitor câștig. De asemenea, dacă ai mai multe carduri de credit pe care le folosești, ajungi să plătești aproape dublu decât ai anticipat din cauza dobânzii mari. Data viitoare când vrei să cumperi ceva substanțial, intră pe www.credx.pl și vezi ce alternative ai la împrumuturile clasice.

O metodă foarte ușoară de stăpânire a datoriilor este refinanțarea. Asta înseamnă să te împrumuți de o sumă de bani care să acopere toate creditele actuale. Avantajul este că atunci când te împrumuți de o sumă mai mare, dobânda este mai mică. De asemenea, vei avea o singură rată și nu 2, 3, deci nu va trebui să le ții șirul. Pe de o parte refinanțarea este în avantajul tău, în special dacă poți plăti o parte din împrumuturile existente și dacă banca îți permite să faci acest credit pe o perioadă extinsă de timp. Însă, există și un dezavantaj. Nu vei putea plăti o parte din creditele mici pentru a micșora ratele.

Atunci când datoriile îți fac probleme, trebuie neapărat să faci o analiză clară a situației tale financiare și a comportamentului de cumpărare pentru a putea să economisești și să îți plătești ratele. Dacă îți este clar unde se duc banii tăi, atunci îți va fi mai ușor să tai anumite cheltuieli. Dacă reușești să îți reduci bugetul și să cheltui banii organizat, atunci vei putea ataca împrumuturile mici. De obicei creditele mici au dobânzile cele mai mari. Chiar dacă presupune un efort din partea ta, ideal ar fi să încerci să plătești anticipat aceste împrumuturi pentru a mai micșora presiunea pe care ratele o exercită asupra bugetului tău.

Dacă un împrumut la bancă este acceptabil pentru că poți înapoia acea sumă sub formă de rate, de la rude și prieteni nu ar trebui niciodată să iei bani, pentru că va trebui să înapoiezi întreaga sumă într-o perioadă scurtă de timp. Împrumuturile de la apropiați pun un preț pe relația voastră și nimeni nu vrea să cuantifice cât costă de fapt o prietenie. Pentru că este vorba de bani, va trebui să îți eviți apropiații până când poți să le înapoiezi banii. Mai mult, dacă nu reușești să strângi suma de bani pe care trebuie să o dai înapoi până la data la care ai promit, atunci aceste relații se vor deteriora.

Ratele pentru creditele pe care le ai ar trebui să fie 30% din venitul lunar, pentru a putea trăi confortabil. Dacă treci peste acest prag, îți va fi greu să le gestionezi. Totuși, dacă ai deja această problemă, este important să nu îți pierzi încrederea că vei depăși această perioadă, să îți creezi un buget, să tai din cheltuieli și să încerci să plătești anticipat creditele mici pentru a reduce din suma pe care ești obligat să o dai la bănci în fiecare lună.

Leave a reply