Prima Pagina / Banat / Furtuna a făcut ravagii pe calea ferata

Furtuna a făcut ravagii pe calea ferata

Furtună violentă în jumătatea de nord a țării – circulație feroviară oprită temporar!

UPDATE, ora 19.27
Echipele feroviare intervin la această oră pe 4 secții de cale ferată pentru remedierea deranjamentelor produse de vremea nefavorabilă:

  •  Timișoara – Caransebeș
  •  Apahida – Aleșd
  • Ilva Mică – Vatra Dornei
  • Deda-Toplița – Gheorghieni

Personalul feroviar intervine cu utilaje pentru tăierea și îndepărtarea copacilor căzuți pe calea ferată și cu drezine pantograf pentru remedierea deranjamentelor tehnice la liniile de contact.

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei trenurilor în condiţii de siguranţă.

Ora, 17.30
Din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins aproape 100 de km pe oră, firele de înaltă tensiune din stația Timișoara Nord au fost rupte. La această oră se înregistrează pene de curent în stația CF Timișoara și pe intervalele de stații Timișoara Nord – Ronat Triaj și Ghioroc – Paulis.

Echipele de intervenție s-au deplasat pe teren pentru constatarea pagubelor, identificarea zonelor unde s-au produs deranjamente – linie CF și linie de contact – și stabilirea intervalelor de stații unde se va acționa cu drezina pantograf.

În acest moment, 5 trenuri de călători – IR 72, R 9575, R 2606, R 2028 si R 2186 – staționează, până la redeschiderea circulației, în gările adiacente stației Timișoara Nord.

Foto: Fane Potcovaru

About editor editor

Lasă un răspuns