Furtuna venită rapid asupra zonei de vest a României a făcut ravagii și în municipiul Caransebeș.

Mai multe acoperișuri au fost smulse, iar zeci de copaci au fost rupți de vântul puternic, duminică, în județul Caraș-Severin. Trei localități au rămas fără curent electric, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, Elena Tarla, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în urma furtunii puternice de duminică nu au fost persoane rănite.

Pompierii intervin în mai multe localități din județ după ce mai multe acoperișuri au fost smulse, iar zeci de copaci au fost rupți de vânt.

“În Reșița, pe două străzi s-a intervenit pentru degajarea de copaci și acoperișuri smulse de vânt. De asemenea, au fost probleme privind alimentarea cu energie electric în Bocșa, Oțelu Roșu și Băuțar”, a afirmat Elena Tarla.

Reprezentanții ISU Caraș-Severin le recomandă cetățenilor ca pe timpul manifestării fenomenelor periculoase, precum vânt puternic şi vijelii să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

„Ca urmare a condițiilor meteorologice extreme care s-au produs în zona de vest a României în după-amiaza zilei de duminică, 17 septembrie, a fost afectată funcționarea rețelelor de distribuție de electricitate din zona de activitate a E-Distribuție Banat, ca urmare a vântului foarte puternic (ce a depășit viteza de 90 km/h) și a căderilor de copaci. Situația la ora 20:00 era următoarea:
          În județul Timiș au fost afectate 8 linii de înaltă tensiune și 70 de linii de medie tensiune, inclusiv 3 stâlpi metalici îndoiți și 5 stâlpi de beton rupți. Alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 30 de localități
          În județul Caraș Severin au fost afectate 10 linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 23 de localități
          În județul Hunedoara au fost afectate 25 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 15 localități
          În județul Arad au fost afectate 50 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 23 de localități
La nivelul societății E-Distribuție Banat a fost declarată stare de urgență de nivelul 2, iar 40 de echipe de intervenție ale societății și ale contractorilor lucrează pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp posibil” transmite E Distribuție Banat.

 

sursa foto https://www.facebook.com/costy.popescu.10/posts/1297710673666384

 

Leave a reply