În perioada septembrie – decembrie a.c Inspectoratul de Poliție Județean Caraș – Severin prin Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și Serviciul Ordine Publică desfăşoară activități specifice în cadrul Campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe „Hoții sunt creativi, fii preventiv!”.

 

Scopul campaniei, demarată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române în parteneriat cu o societate de asigurări, îl reprezintă informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, grupul țintă al acestui demers preventiv fiind constituit din posesorii de locuință din mediul urban, cu precădere din zonele unde astfel de fapte au fost sesizate într-un număr crescut.

 

Conceptul creativ al campaniei se concentrează în acest an pe tema inventivității infractorilor care, pentru completarea actului infracțional, găsesc metode din ce în ce mai ingenioase de a păgubi potențialele victime. Pe această abordare s-au fundamentat atât denumirea campaniei ”Hoții sunt creativi, fii preventiv!” cât și mesajele preventive care invită cetățenii la cunoașterea modurilor de operare cele mai frecvent utilizate de hoți, precum și la vigilență și adoptarea măsurilor fundamentale de siguranță a locuinței și a bunurilor personale.

 

În cadrul campaniei a fost realizată o pagină online ”Prevenirea furturilor” – http://www.groupama.ro/prevenireafurturilor/ unde cetățenii pot găsi recomandări preventive specifice și sunt invitați să participe la concursuri tematice cu premii.

Leave a reply