Home / Banat / PLÂNGERE PENALĂ LANȚULUI DE RESTAURANTE MC DONALD’S

PLÂNGERE PENALĂ LANȚULUI DE RESTAURANTE MC DONALD’S

O notă internă le cerea angajaților să nu servească românii şi țiganii.

 

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) a depus ieri o plângere penală împotriva companiei Mc Donald’s din Spania.

 

Zilele trecute un angajat a dezvăluit un document in care conducerea le cere angajaților să nu îi  servească pe români şi țigani, din cauza tot mai deselor înșelătorii ale acestora. În această circulară se mai spune că de mai multe ori aceștia au incercat să îi înșele pe vânzători cu bacnote false, iar când aceștia le spun că nu au să le dea restul sau că nu îi servesc, devin agresivi. Li se mai recomandă angajaților să cheme poliția ori de câte ori situația o cere.

 

Cu sprijinul casei de avocatură Paredes y Asociados, FADERE a depus in cursul zilei de ieri o plângere penală împotriva companiei Mc Donald’s.

 

De asemenea FADERE a cerut explicație companiei cu privire la această atitudine xenofobă. Deja ni s-a confirmat  că vor deschide o anchetă internă.

 

Spania este o țară tolerantă și sunt foarte rare cazurile în care străinii să fie tratați discriminatoriu. Totuși din ce în ce mai mulți spanioli sunt deranjați de comportamentul antisocial al țiganilor proveniți din țara noastră, indiferent că vorbim despre cei care cerșesc în intersecții sau despre cei care formează rețelele care exploatează cerșetorii”  a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

 

 

About editor editor

Check Also

Referendumul „Fără penali”, organizat simultan cu alegerile parlamentare? Propunerea vine din partea USR

„Vechile partide trebuie să lase deoparte calculele electorale şi să demonstreze că vor să se …

Lasă un răspuns