* Aproximativ 1500 de pachete cu ţigări  au fost confiscate  de către  poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița.

* Ţigările erau ascunse în podeaua remorcii unui automarfar si urmau să fie vândute în mod ilegal, în România, de către un cetățean sârb.

 

În data  de 18.08.2017, în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița, județul Timiș, s-a prezentat la controlul de frontiera, pentru a intra în România, cu un automarfar marca Volvo, înmatriculat în Serbia, cetăţeanul sârb H.V., în vârstă de 36 de ani.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a declarat că nu deține produse accizabile, însă, acționând în baza unei suspiciuni privind implicarea acesteia în traficul ilicit cu ţigări, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra automarfarului.

Astfel, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrătorii vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în podeaua remorcii automarfarului aproximativ 1500 de pachete cu ţigări marca Marble, de proveniență Duty Free.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia şi urmau să fie introduse ilegal în România cu scopul de a fi comercializate pe piaţa neagră din Timișoara.

Autorităţile de frontieră timișene l-au sancţionat pe bărbatul în cauză cu amendă  de 10.000 de lei și interzicerea intrării în România pe o perioada de 5 ani, cantitatea de 1500 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 18.000 lei, fiind ridicată în vederea confiscării, iar automarfarul a fost indisponibilizat la sediul sectorului de frontieră până la plata amenzii.

Leave a reply