Home / BĂILE HERCULANE / MEN a revocat din funcție 13 inspectori școlari. Doxan spune că va da în judecată instituţia

MEN a revocat din funcție 13 inspectori școlari. Doxan spune că va da în judecată instituţia

Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie şefii a 13 inspectorate şcolare. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control făcut la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost neregul în contractele de management. Unii dintre cei demişi ameninţă că vor da în judecată instituţia.
„Am semnat în locul ministrului pentru că era plecat din București vineri după-amiază și, fiind singurul cu delegare de atribuții pe semnătură, am semnat. A fost o echipă care a analizat activitatea tuturor inspectorilor școlari generali pe contractul de managemnt și s-a ajuns la concluzia că din toți, un număr de 13 au mai multe puncte din contract, care nu au fost respectate. Diferă de la un caz la altul, sunt probleme diferite și s-a luat decizia ca ei să fie eliberați din funcții. În contractul de management scrie că trebuie să fie notificați cu două săptămâni înainte. E adevărat că ei au o evaluare anuală, dar asta nu împiedică ministerul să îi evaluaeze de câte ori consideră că este necesar. Evaluarea asta se face de vreo două săptămâni și se pare că inspectorii școlari nu au știut de chestiunea asta. Echipa s-a dus să se uite pe contractul de management să vadă ce trebuia făcut și ce nu s-a făcut. Ei nu trebuie să fie inștiințați. Este o evaluare continuă”, a explicat pentru MEDIAFAX Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.
Inspectorii generali care au fost demişi sunt din judeţele Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călăraşi. Informarea că au fost demişi ar fi fost transmisă vineri, după ora 17.00, prin fax.
Şeful ISJ Brăila, Cătălin Canciu, va contesta în instanţă decizia de revocare din funcţie, susţinând că nu i se poate reproşa că nu a avut rezultate.
„Ministerul Educaţiei are politica lui, poate aşa consideră că trebuie să schimbe oamenii. Când vezi motivele invocate te pufneşte râsul. Voi contesta în instanţă decizia de revocare din funcţie, pentru că nu mi se
poate reproşa că nu am avut rezutate, Brăila fiind pe primul loc la diferite examene naţionale. Eu nu am nicio implicare politică, poate trebuie să fie pe această funcţie cineva de la un partid”, a spus Canciu
pentru MEDIAFAX.
Acesta a câştigat concursul pentru funcţia de şef al ISJ Brăila în august 2015.
Şi şefa ISJ Buzău, Florina Stoian, va ataca decizia de revocare în instanţă.
„Nu este în regulă ce s-a întâmplat, nu credeam că în anul 2017 se mai poate aşa ceva, o demitere în grup din motive puerile, cum că nu ne-am îndeplinit sarcinile din fişa postului. Nu pot să îmi explic această grabă a Ministerului Educaţiei. Voi contesta decizia, voi merge în instanţă”, a spus Stoian, care a câştigat concursul pentru funcţia de şef al ISJ Buzău
în mai 2016.
„Eu și încă 12 colegi am primit vestea aceasta. Personal, mi-a transmis adjunctul meu, care a găsit hârtia pe fax. Eu, vineri, am plecat din inspectorat la 17.30 și încă nu intrase nimic la ora respectivă. Eu apreciez că în momentul de față nu există motive pentru o astfel de demitere în condițiile în care nu s-a făcut evaluarea anuală și, până la urmă, este doar un an de mandat. Mandatul meu a început la sfârșitul lui august 2016 și acum suntem la sfârșitul anului 2017. Evaluarea anuală se face, conform metodologiei, se declanșează prin trimiterea raportului de activitate și a fișei de autoevaluare până la data de 31 august a anului respectiv. Suntem revocați începând cu data de 4 septembrie. Nota este semata de către Gigel Paraschiv și de către secretarul de stat Gabriel Ispas”, a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Doxan, inspector general școlar Caraş-Severin.

About Mediafax

Check Also

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Timiș a predat demisia!

După ce au apărut pe o rețea de socializare informații cu privire la comportamentul unui …

Lasă un răspuns